BATMAN – HDP Batman Hareketli Seçmen Komisyonu Üyesi Necmi Dilmaç, özellikle üniversite öğrencileri olmak üzere tüm kent halkına oy kullanmak istedikleri yerlere kayıtlarını yapmaları için çağrıda bulunarak, “Bir oy sonucu değiştirecek nitelikte” dedi.
MA'nın haberine göre; Yerel seçimlerde istenilen yerde oy kullanmak isteyen seçmenler için son beş güne girildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü Hareketli Seçmen Komisyonu Üyesi Necmi Dilmaç, bu konuya ilişkin kentte yaşayan seçmenlere uyarıda bulunarak, bulundukları yerlerde oy kullanabilmeleri için 31 Aralık'a kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yapmaya çağırdı. Dilmaç, yerel seçimlerde sonucu değiştirecek hareketli oyların çoğunluklu Kozluk, Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçelerinde olduğunu kaydetti.


24 Haziran genel seçimlerinde özellikle hayvancılık yapan Koçerlerin oy kullanmasında ulaşım imkanları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Dilmaç, "Koçerler yaylalarda olmasından kaynaklık çoğu yerde kendilerine ulaşmakta zorlandık. Toplu bir şekilde olmadıklarından bazı sıkıntılar yaşasak da Serhat bölgesinde olan Koçerlerin neredeyse tamamını Batman'a getirerek oy kullanmasını sağladık. Bu seçimde ise oy kullanmadan yaylalara gitmeyeceklerini öngörüyoruz" dedi.


31 ARALIK SON GÜN


31 Mart 2019 yerel seçimleri için de bu konuya önem verdiklerini dile getiren Dilmaç, şöyle devam etti: "31 Aralık'a kadar seçmenlerin bulundukları yerlerde oy kullanabilmesi için nüfus müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin ya bulundukları şehirde ya da Batman'da oy kullanabilmeleri için bir an önce başvuru yapmaları gerekiyor. 1 oy deyip, geçmeyelim. 1 oy bu seçimde çok şey değiştirecek. Nasıl olsa Batman'ı kazanacağız bir oy önemli değil, demesin kimse. Bir oy Batman'da bir meclis üyesi fazla almamızı sağlayacaktır.”


'1 OY SONUCU DEĞİŞTİRECEK'


Bir oyun belediyeleri AKP'den ve kayyumlardan geri alma da önemli olduğunu vurgulayan Dilmaç, şunları dile getirdi: "Kozluk ve Hasankeyf AKP'nin ellerinde, bu seçimde iki belediyeyi de kazanma şansımız çok yüksek. Ama bir oyun buralarda belediye sayımızı artıracağını unutmamız gerekiyor. Şırnak'ta korucu, asker ve polislerin adres kayıtları, merkezlerde yapılıyor. Bu yönetimin Kürt kentlerinin birçoğunda yapılma ihtimalini düşünerek, 1 oyun sonucu değiştirecek nitelikte olduğunu unutmamamız gerekiyor."


‘HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN’


Kent halkına duyarlılık çağrısında bulunan Dilmaç, sözlerini şöyle tamamladı: "Kayyumlar belediyelerimizi gasp etti ve onları geri almak için herkesin elini taşın altına koyması ve mücadele etmesi gerektiğini unutmayalım. Yapılan anti demokratik uygulamalara son vererek belediyelerimizi geri alacağız. O yüzden özellikle üniversite öğrencileri muhakkak oy kullanacakları yere dikkat etmeli ve işlemlerini yapmalıdır.”
Editör: Haber Merkezi