BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Batman il Eş Başkanları Fatma Ablay-Ömer Kulpu, koronavirüs salgınına karşı “Bizler paylaşıyoruz, sizler de paylaşın” sloganıyla “Kardeş Aile Kampanyası” başlattıklarını duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Ablay- Kulpu, koronavirüs salgınının dünyanın bir çok yerini sardığını belirterek, başlatılan kampanyayı şöyle duyurdu:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle olağanüstü bir dönem yaşanmaktadır.

HDP Genel Merkezimiz Türkiye’nin tamamında bu olağanüstü durum karşısında halkın dayanışması ve bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için ‘Kardeş Aile’ kampanyası başlatmıştır” 

Dünya genelinde etkili olan coronavirus pandemisinden kaynaklı olarak Batman'da da halk ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmış bulunmaktadır.

 

Egemenler tarafından yoksullaştırılmış, işsiz bırakılmış,  bu virüs nedeniyle alınan tedbirler yardıma muhtaç insanların sayısını daha da artmıştır.

 

 Hükümetin yoksullaştırma, işsiz bırakma, KHK ve kayyum politikalarıyla işten attığı insanlar, cezaevlerindeki  binlerce tutsağın aileleri, sistemin yoksullaştırdığı, işsizliğe ve çaresizliğe mahkum ettiği halkımız corona virüs nedeniyle alınan sokağa çıkma yasağı, işyerlerinin kapanması tüm bu saydığımız nedenlerden dolayı halkımızın durumunu daha da zorlaştırmış ve acil olarak yardım elinin uzatılmasını gerektirmiştir. 

 

HDP olarak bu olağanüstü durum karşısında halkımızın dayanışması ve bu zor günlerin üstesinden gelebilmek için Batman’da da ‘Kardeş Aile’ kampanyası başlatmış bulunmaktayız.

 

Maddi Durumu iyi olan Halkımıza çağrımız Kardeş Aile” kampanyası için   “Batman'da corona virüsünden dolayı yardıma muhtaç duruma gelmiş ailelerimiz ile kardeş aile olalım”

 

Bu çerçevede  destek sunmak isteyen halkımıza  Yardım edilecek kardeş ailenin bilgileri HDP İl Örgütü tarafından verilecektir.

 

Kardeş aile edinen aile yardımı direkt kendisi gönderebileceği gibi bu yardımı HDP İl örgütüne göndererek de aileye ulaştırılmasını sağlayabilirler.

 

HDP olarak tüm halkımıza çağrımız; insanı görevimizi yerine getirerek bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerimize yardım elini uzatalım ve dayanışmayı büyütelim.

 

“Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar ve zorluklar dayanışmayla aşılır, Kardeş Aile Kampanyasına sen de katıl” 

Editör Hamza Özkan
Editör: Haber Merkezi