BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP Batman İl Eş Başkanvekili İkram İrgi, 2 bin kişiyle katılmayı hedefledikleri Diyarbakır'daki miting için son hazırlıklarını tamamladıklarını ifade etti.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, yarın Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda “Onurlu barış için demokratik çözüm” sloganıyla saat 17.00'de yapılacak miting için son hazırlıklarını tamamladı. HDP İl Eş Başkanvekili İkram İrgi, savaşın yükseltilmeye çalışıldığı bir dönemde barış talepleriyle alanlarda olmanın anlamlı olduğunu söyledi.


BATMAN’DAN ARAÇLAR KALKACAK


İrgi, miting için Batman'dan araç kaldırılacağını ve saatinin kamuoyuna mesaj ile duyurulacağını söyledi. Batman'dan mitinge güçlü bir katılım sağlayacaklarını dile getiren İrgi, "Son el bildirilerini dağıttık. Çalışmalarımızı yaptık ve mitingin saatini bekliyoruz. Yaklaşık 2 bin kişiyle mitinge katılmayı hedefliyoruz” dedi.


“Hepimiz toplumsal bir barışın inşasını istiyoruz” diyen İrgi, dolayısıyla savaşa karşı barış talepleri için Batmanlıların mitinge katılması gerektiğini söyledi. HDP'nin ülkede barışın sembolü olan bir parti olduğunu belirten İrgi, “Halk demokratik bir barışı istiyor. HDP her alanda bu yüzden mücadelesini sürdürüyor. Halkın talepleri bizim için de bir talimattır. Bu yüzden savaşın yükseltildiği bir dönemde barış için alanlarda olmak önemlidir" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi