BATMAN - HDP Batman İl Örgütü, önümüzdeki 2 ay içinde 4’üncü olağan kongresini yapacak. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, “HDP’liyiz her yerdeyiz. Şimdi HDP zamanı” şiarıyla önümüzdeki 2 ay içerisinde düzenleyecekleri 4’üncü olağan kongreleri için il binasında açıklama yaptı. Açıklamaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda kişi katıldı. 

Kongre Komisyon Sözcüsü Hatice Taş, parti tüzüğü ve  demokratik işleyişi esas alarak kongre hazırlık komisyonunu oluşturdukların belirterek,  15 kişiden oluşan bir Kongre Seçim Komisyonu belirlendiğini söyledi.  Komisyonun bir çalışma planı hazırladığını belirten Taş, bu plan doğrultusunda halkla, sivil toplum örgütleri ve bir çok kesim ile görüşeceklerini aktardı. Taş, çalışmaların, şeffaf, halkın değerlerine sahip çıkan, halkla iç içe olan, halkı anlayan bir yönetim açığa çıkarana kadar devam edeceğini söyledi. 

KONGREYE KATILIM ÇAĞRISI

Kongreye katılım çağrısı yapan Taş, “Bugünden itibaren HDP'nin il yönetiminde yer almak isteyen, kendisini bu göreve özveri ile katabileceklerine inanan ve gerçekten bu sürece cevap olacak arkadaşların, il komisyonuna başvurularını kabul edeceğiz. Tüm Batman halkını kongremize, partimize sahip çıkarak direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

SALDIRILARA ÖRGÜTLENMEYLE YANIT

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ise partilerinin kurulduğu günden bu yana AKP-MHP iktidarının saldırıları ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Başaran, bu saldırılara ise örgütlenerek cevap vereceklerini belirtti. 

KOBANÊ GÜNÜ KUTLANDI

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin de konuşan Başaran, DAİŞ barbarlığına karşı ortak bir mücadele ağı oluşturularak Kobanê’nin özgürleştirildiğini hatırlatarak, “Şuan da Kobanê’de yeni bir yaşam devam ediyor. İŞİD'in karanlığına karşı kadın özgürlükçü, demokratik ve aydınlık bir geleceği inşa ettiler.  Bu günün bir kez daha bütün dünya halklarına kutlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. 

Kaynak MA

Editör: Haber Merkezi