HDP Bingöl milletvekilli aday adayı Ahmet Karaaslan ; Bir insanlık hareketi olarak büyüyen,
ülkemiz halklarına umut vadeden, ülke gerçeklerini dikkate alan,  80 milyonun barış içinde, eşit koşullarda birlikte yaşaması için çoğulcu Demokratik bir yönetimi çözüm olarak gören Halkların Demokratik Partisi zor olanı başaracak ve karanlığı aydınlatacaktır..
İnanırsak başarırız..


BİNGÖL ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ RÖPORTAJ ARZELLA BEKTAŞ :

Merhaba;Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1968 Bingöl doğumluyum Uludağ üniversitesi iktisadi idari bilimler fakültesinden 1989 yılında mezun oldum 20 yıl uluslararası bir şirkette yönetici olarak çalıştım spor kulüplerinde yönetici olarak görev yaptım.2012 yılından bugüne turizm hayvancılık inşaat sektörlerinde danışmanlık ve yatırım yöneticiliği yapmaktayım evliyim Berfin Asmin adında iki kuzum Ardıl adında bir oğlum var 1985 yılından bugüne siyasetin yanında aktif rol üstlenmeye çalıştım,mücadelelere omuz verdim,Bingöl'den HDP milletvekili aday adayıyım

Neden siyaset?
Özellikle 2015 sonrasında kimlikler aidiyetler üzerinden daraltılan siyaset alanının daha evrensel değerler ilkeler üzerinden değerli hale getirilerek kapsama alanının genişletilebileceğini 2015 pratiğiyle topluma gösteren
bu yönde siyaseti büyüten bu vizyonla geniş halk kitlelerine ulaşan halkların demokrasi partisinin hedefine güçlü iradesine güç katmak adına siyasetin temsil alanında aktif rol alma arzusuyla başvuruda bulundum.
Kurulan ittifaklar dışında bırakılan hdp halklarla kurmuş olduğu güçlü iletişimle devletin eski kodlarından uzak eşitsizlikleri giderecek umudu büyütecek aydınlık yarınları yakınlaştıracak bir vizyonla çekim alanı olmuştur,
Bu güçlü siyasi akım içerisinde tüm tehditlere ve de saldırılara rağmen yer almak gerektiğini,
Demokrasi hak hukuk adalet yönündeki taleplerin desteklenmesinin insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu yönündeki inancım ve de toplumun farklı katmanlarına cesaretin bulaşmasının önümüzdeki 100 yılı şekillendirecek olan seçimler üzerinde derin etkiler yaratabileceği yönündeki kanaatim nedeniyle aktif siyasetin temsil boyutuna talip oldum..
HDP’den aday olmak fikri ne zaman oluştu?
Son dönemde yaşanan hak hukuk ihlalleri karşısında eski devlet alışkanlıklarından çok uzakta merkezine insanı koyan bir anlayışı hakim kılma yönünde eşitlik özgürlük adalet vurgusuyla cinsiyetçi milliyetçi militer tutucu anlayışı reddeden baskının sömürünün olmadığı ezen ezilen ilişkisinden uzak bir ülke yaratılabileceğinin mümkün olduğu yönünde iradeyi yüksek bir inançla savunan bir siyasi oluşumda yer almanın onurunu taşıyarak yaşama devam edilebileceği şiarıyla HDP den aday olmak gerektiğini düşündüm.
Bu ideallere uygun oluşum HDP dir.
HDP saflarında mücadele etmekle bu perspektifte bir gelecek tasarlanabilir ve bu büyük hayaller gerçekleştirilebilir.
Bu anlayış farkı bu büyük hayaller beni etkiledi ve HDP den aday olmaya karar verdim
Siyasi geçmişinizden biraz bize söz edermisiniz ?
Öğrencilik yıllarımdan itibaren siyasetin itiraz kültürüne sahip emekten yana cinsiyetçilikten uzak örgütlü ortak mücadele ve dayanışma ruhuna sahip cephelerinde sistemi değiştirme iradesi gösteren vizyonu bu yönde olan oluşumlara hep yakın durdum..
90 yıllardan itibaren özellikle Güneydoğu bölgesinde yaşanan hak ihlalleri karşısında büyük direniş gösteren siyasi anlayışı değerli bulduğum için HEP DEP HADEP gibi oluşumlara elimden geldiğince destek sunmaya çalıştım,yaşamımı bu oluşumların sunduğu perspektifle şekillendirerek mücadelenin her döneminde bu yapılarla içiçe oldum.
1992 2003 yılları arasında Diyarbakır’da ikamet ettim,
Bu süreç dayatılan kimlikçi milliyetçi tekçi anlayışı daha iyi anlamamı sağlayarak demokrasi mücadelesinin insanlık ve bölge halkları açısından ne denli yaşamsal değerde olduğunu açığa çıkardı,,
Böylece bu perspektifte bir yaşam hayat felsefem oldu.
Son olarak 2015 haziran ve kasım seçimlerinde ardından referandum sürecinde HDP nin aktivitelerine aktif katılım sağlayarak verilen mücadele içerisinde cesaretle taraf oldum verilen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalıştım..
Eş genel başkanların dahi tutuklandığı bir dönemde milletvekilleri olarak ne kadar etkili olabilirsiniz?
Saldırılar tehditler karşısında Türkiye halkları örgütlü bir yapı olan HDP den mücadeleyi büyütme ve alternatif olma yönünde değişimler beklemektedir.
HDP dinamik bir yapıdır eşbaşkanları tutsak alınmış olabilir bilinmeli ki bu durum sürdürülebilir değildir.
Milletvekilleri olarak daha güçlü bir direnişi örgütleyebilir toplumun tüm katmanlarını sürece dahil ederek değişim ve dönüşümü yakınlaştırabiliriz.
Siyasi süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Reel politik durum Türkiye’nin ihtiyaçlarına uzak ve bir o kadar sorunludur.
Ortadoğu’da önümüzdeki 100 yılın planları yapılırken bu çerçevede bir çözümü ıskalayan bir büyük hayali düşünmekten uzak bir paradigmayı ülke ve bölge halklarına dayatan iktidar cazibesini kaybetmiştir.
Çözüm halkların ortaklaşması yönünde siyaset geliştiren birliktelikler üzerinden bir sinerji yaratmakla mümkündür..
Bu seçimler bu nedenle topluma iyi anlatılmalı.
karşıtlıklar üzerinden konsolidasyon hedefleyen anlayışların geleceğimizi birliğimizi huzurumuzu refahımızı tehdit ederek büyük yıkımları beraberinde getireceği gerçeği yüksek perdeden dile getirilerek farkındalık yaratılmalı..
AKP bu seçimde gider mi?
Mesele Akp nin gitmesi veya gitmemesi üzerine kurgulanmamalıdır.
Hedef Akp ve onunla aynı çizgide siyaset yapanların umut olmaktan çıkarılması üzerine konulmalıdır.
Cinsiyetçi milliyetçi tekçi militer anlayışın insanlığın ihtiyacı olan çoğulcu demokratik bir anlayışa yenilerek iddiasını yitirmesi üzerine bir düşünce farkındalığı artıracak eski kodlarla siyaseti sürdürmeye çalışanlar varlıklarını sürdürenler kaybedeceklerdir,,
Bu durumda kaybeden doğal olarak Akp ve uzantıları olacaktır..
Akp giderse bunda HDP nin rolü ne olur?
Halklarımız,
işçisi köylüsüyle üreteni girişimcisiyle kadını erkeğiyle genciyle yaşlısıyla barışın hdp nin başarısını yükseltmekle yakınlaştıralacağına inandırılmalı,
Akp ve ortağının yarattığı korku sarmalından çıkıldığında insanca yaşanılabilecek bir ülke hayalinde ortaklaştırılmalıdır.
Bu anlayış HDP nin seçimlerde başarılı bir sonuç almasını sağlayarak iktidarın sonunu getirebilir.
Kürtler bu seçimde stratejik konumlarını Türkiye halklarına iyi anlattıklarında Kürt sorununun çözümü kolaylaşır ve halklar arasında güven tesis etmenin önü açılmış olur.
24Haziran seçimlerinde bingöl’de iddialı mısınız?
Temsil yetkisi verildiğinde tabiki iddialıyız ve iki vekil hedefiyle Meclis’te bingölü temsil edebiliriz.
Bingöl’de sadece kendi tabanımızdan değil toplumun tüm katmanlarından oy alabileceğime inanıyorum.
Şahsıma yönelik teveccüh sempati oylarımızda artışa neden olacaktır..
Bingöl halklarına bir çağrınız var mı?
Bingöl sanayi kenti değil tarım kenti değil fakat genç bir işgücüne sahip bu potansiyel emeğin değerli olduğu bir süreçte iyi anlatıldığında hakettiği değeri görebilir kanaatindeyim.
Ekolojik yaşamı önceleyen emek değer gerçeğini ıskalamayacak girişimcilere ulaşılarak yaratılacak istihdamla kentte refah artırılabilir.
muhafazakar siyasetin sömürü alanı daraltılarak insanların üreterek özgürce yaşamalarının mümkün olabileceği hayali ve cesareti kente değer katar kanaatindeyim..
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
seçimlere eşit olmayan koşullarda giriyoruz.
kadrolarımız önemli oranda tutsak alınmış durumda buna rağmen hergün partimize katılımlar artmakta bu gerçek bizlerin kazanabileceğine olan inancın ne denli diri olduğunu göstermekte.
Partilerin tabanları ile yakın temaslar kurarak ülkenin iyi yönetilmediğini halkların fakirleştiğini kimlik siyaseti ile birliğimizin birlikte yaşamın tehdit edildiğini ülkemizin dünyadan uzaklaştırılarak yalnızlaştırıldığını güvenlikçi politikalar ile girilen çıkmazın çözümden kardeşlikten uzak olduğu gerçeğini bıkmadan usanmadan anlatmalıyız.
Ülkemiz farklı toplumsal ve sınıfsal katmanlardan oluşmaktadır. Bu dinamik toplumsal ve sınıfsal yapı bizleri demokratik, özgürlükçü ve çoğulcu kültürel değerleri geliştirmeye yönelik siyaset yapmayı zorunlu kılmaktadır.
Bir insanlık hareketi olarak büyüyen,
ülkemiz halklarına umut vadeden, ülke gerçeklerini dikkate alan,  80 milyonun barış içinde, eşit koşullarda birlikte yaşaması için çoğulcu Demokratik bir yönetimi çözüm olarak gören Halkların Demokratik Partisi zor olanı başaracak ve karanlığı aydınlatacaktır..
İnanırsak başarırız..
Editör: Haber Merkezi