BİTLİS -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP Bitlis Belediye Eşbaşkan adayları Zekiye İlbasan ve Faruk İşlek, 31 Mart'ta belediyeyi farkla alacaklarını söylüyor. İşlek, seçim haritalarında çoğu kez farklı renklere bürünen Bitlis'i bu kez mutlaka mora boyayacaklarını belirtirken, İlbasan ise kentte partilerine yönelik sıcak ve olumlu bir havanın olduğunu ifade etti.

MA'dan Adnan Bilen'in haberine göre; Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 2014 yerel seçimlerinde yüzde 43. 9 oy oranı ile kazandığı Bitlis Belediyesi'ne 26 Kasım 2016 tarihinde kayyum atanarak, belediye eşbaşkanları Nevin Taşdemir ve Hüseyin Olan tutuklandı. Olan'a, yargılandığı Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, diğer eşbaşkan Nevin Taşdemir ise 5 ay tutuklu kaldıktan sonra ara kararla tahliye edilmişti. HDP kentte 31 Mart seçimleri için Zekiye İlbasan ve Faruk İşlek'i eşbaşkan adayı olarak gösterdi. Eşbaşkan adayları Bitlis'in seçim haritasındaki rengini mora boyamaya kararlı.


'O DUVARLAR 31 MART'TA YIKILACAK'


Amaçlarının gasp edilen belediyeleri tekrar geri almak ve halka teslim etmek olduğunu belirten eşbaşkan adaylarından Zekiye İlbasan, halkın bu işgali 31 Mart'ta bitirmesi gerektiğini ifade etti. Kayyumların belediyeye atanmasından sonra kentte hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyen İlbasan, "Kayyumların belediyeleri halka kapatmalarının dışında bir icraatları olmadı. Seçim süreci boyunca konuştuğumuz herkes belediyeye gidemediklerinden ve sorunlarının çözülmediğinden şikayet ediyor. Bu duvarların 31 Mart'ta yıkılması gerekiyor" dedi.


'HALKIMIZ BİZİ DENETLEYECEK'


Bitlis'in kendileri açısından çok önemli bir merkez olduğunu ifade eden İlbasan, "Biz tüm halkımızın bir arada yaşamasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Özellikle halkımızı seçimden sonra yerel üretime dahil etme konusunda çalışmalarımız olacak. HDP belediyeciliğinin o şeffaf ve halkçı modelini burada uygulamak istiyoruz. Halkımız ne yapılması gerekiyorsa kendi kararını kendisi alacak bizler de bu kararları hayata geçireceğiz. Bitlis kenti çok tarihi bir kent olmasına rağmen her yıl biraz daha kötüye gidiyor. Kentin altyapı, üst yapı sorunları had safhada, ulaşım ve temizlik konusunda çok büyük sıkıntıları var. Biz tüm bu sorunların bilincinde olan insanlarız. Seçildiğimiz takdirde bu sorunların ortadan kaldırılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kentli kadınlar, gençler ve halk bir bütün olarak belediyenin tüm süreçlerine dahil olmalı ve öneriler sunmalıdır. Halkımızın belediyeye gelen paranın nereye harcandığı konusunda bilgi sahibi olması gerekiyor. Halkımız burada bir denetleme görevi yapacak" diye konuştu.


'HALKIMIZI İRADELERİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'


DBP belediyeciliği döneminde yapılan projelerin büyük bir bölümünün kayyum tarafından iptal edildiğini söyleyen İlbasan, "Bu projeleri tekrar hayata geçirmek için çalışacağız. Belediye yönetimimiz tarafından daha önce açılan Dilan Kadın Merkezi kayyum tarafından kapatıldı. Biz gelir gelmez tekrar bu merkezi açarak kentli kadınların hizmetine sunacağız. Burada kadın emeğinin tekrar açığa çıkması için önemli çalışmalar yapacağız. Yaratılmış bu devasa korkuya rağmen halkımız bizi yalnız bırakmıyor. Halkımız kendi iradesine sahip çıkıyor ve seçimlerde bu iradenin sandığa yansıyacağını da düşünüyoruz. Biz halkımızla 31 Mart'ta gasp edilen belediyemizi tekrar kazanacağız çünkü kentte çok sıcak ve olumlu bir hava var. Tüm halkımızı iradelerini sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.


'KAYYUMLAR HALKLA ARALARINA DUVAR ÖRDÜ'


Seçim çalışmalarına ara vermeden ev ev, kapı kapı dolaştıklarını söyleyen eşbaşkan adaylarından Faruk İşlek ise, kayyumların kentte büyük bir tahribat yarattığına dikkat çekti. Halkın belediyelere giremediğini ve sorunlarına çözüm bulamadığını söyleyen İşlek, "Kayyumlar halk ile arasına bir duvar ördü ve o duvarlar hala duruyor. Bitlis halkımız kayyumu değil kendisinden birilerinin belediyeyi yönetmesini istiyor. Bu kentte kayyumlara çok büyük bir tepki var ve insanlar kayyumlara sandıkta cevap verecektir. Hiç borcu olmayan belediyenin şuan 380 milyon TL'lik borcundan söz ediliyor. Yine belediyeye ait araziler ve gayri menkullerin tamamı yine kayyum tarafından satıldı. Bu borç ve satışlara rağmen kayyumların gözle görülüler hiçbir icraatları yok" dedi.


'ARKADAŞLARIMIZIN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ'


Kayyum atanmadan önce DBP'li belediye yönetiminin çok güzel işler yaptığını ifade eden İşlek, 2 yıllık süreçte Bitlis’te şehircilik açısından bir çok sorunun kısa sürede çözüldüğünü belirtti. DBP'li eşbaşkanların halkla bütünleşerek önemli hizmetler sunduğunu ifade eden İşlek, "Biz de onlar gibi halkımızla bütünleşerek onların bıraktığı yerden hizmetlere devam edeceğiz. Sorunu en iyi bilen halktır. Bu sorunun çözümünü de en iyi bilecek onlardır. Bu nedenle biz de önceki dönemin mirasını devralarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. İktidarın tüm imkanları kayyumların elinde olmasına rağmen bu kente hizmet yapmadılar. Bize oy veren vermeyen herkesin içerisine dahil olacağı bir belediyecilik yapacağız" dedi.


'BİTLİS'İ MORA BOYAYACAĞIZ'


Bitlis'te diğer partilere fark atarak belediyeyi kazanacaklarını söyleyen İşlek, "Biz burada yaşayan her kesimden oy alacağımızı düşünüyoruz. Biz halkımıza ve özellikle gençlerimize inanıyoruz. Onlarla birlikte çalışarak ciddi bir oy farkıyla kazanacağız. Seçim haritalarında çoğu kez farklı renklere bürünen Bitlis'i bu kez mutlaka mora boyayacağız. Halkımızın da bize inanması ve güvenmesi gerekiyor. Halkımızla aramızda çok güzel bir diyalog var. Bu bütünleşmenin 31 Mart'ta sandığa yansıyacağını düşünüyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.


MA / Adnan Bilen
Editör: Haber Merkezi