BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3.buyuk konferansa hazırlık Bitlis'te Konferansı’ düzenledi.

Haber-Özlem Kırmızıtoprak

HDP Bitlis il binasındaki Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Parti Meclisi (PM) üyesi Musa Alkan, İl Eş Başkanı M. Şirin Gücüm, Norşin Belediye Eş Başkanları Dilek Ozan- Hikmet Taşdemir, il ve Belediye meclis üyeleri, il, ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri, DTK Delegeleri, Gençlik ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri katıldı.

Konferans, saygı duruşuyla başladı. Ardından Divan Kurulu'na Pm üyesi Musa Alkan, İl Eş Başkanı M. Şirin Gücüm ve eski Tatvan ilçe Eş Başkanı Aygül Akdeniz'ın seçilmesiyle konferans başladı.

Açılış konuşmasını yapan HDP PM Üyesi Musa Alkan, Siyasi gelenek olarak yaklaşık 30 yıldır, Halkın Emek Partisi’nden (HEP) beridir bugüne kadar çalışma yürütmüş bir siyasi partiyiz. Bizim biriktirdiklerimiz, emek vermiş, mücadele etmiş insanlarımız var, bedel ödemiş ve hala ödeyen cezaevlerinde tutuklu siyasetçi arkadaşlarımız var. Bunları da görerek olabildiğince geniş kapsamlı  yönetimler il, ilçe ve beldelerimize kurulu oluşturmak istiyoruz” diye belirtti. Geleneklerinin ve bugüne kadar biriktirdikleri pratiklerinin olduğunu vurgulayan Alkan,  Bunun yanında halkın kendi içerisinde yaşadığı ekonomik sıkıntılar var. Tüm bunları gören bir yerden daha kapsayıcı olarak insanlara dokunma aynı zamanda da güçlü yönetimler çıkarma bunun yanında da hem çalışmalarımızı yürütüp hem de büyük kongreye hazırlıklı gitme düşüncesindeyiz. Hem halkın taleplerine hem Türkiye siyasetine hem de dünya siyasetine cevap olabilecek örgütlülüğü kurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı
Editör: Haber Merkezi