ŞIRNAK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Cizre İlçe Örgütü yöneticisi 5 kişi hakkındaki 'taciz' iddialarına yanıt veren Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Basut, saldırının son dönemde partilerine karşı geliştirilen “kirli bir konseptin parçası” olduğunu ifade etti.


Halkların Demokratik Partisi (HDP), partilerinin Cizre İlçe Örgütü yöneticisi 5 kişi hakkında bir kadını taciz ettikleri iddiasıyla Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. İl ve ilçe eşbaşkanlarının katılımı ile parti binasında yapılan açıklamada iddialara Parti Meclisi (PM) üyesi Erhan Basut yanıt verdi.


Konuşmasına Cizre ilçe örgütlerinin sadece birkaç katlı bir binadan ibaret olmadığını, Cizre halkının kendisi olduğunu söyleyerek başlayan Basut, partilerinin Cizre halkının büyük bedellerle yarattığı bir değer olduğunu ifade etti.

Basut, "Son dönemde HDP İlçe Örgütü üzerinden Cizre halkına, Cizre halkının mücadele emeğine, ağır bedellerle yarattığı değerlere ciddi saldırı söz konusudur" diyerek sözlerine devam etti.


‘BU ANLAYIŞIN KARŞISINDA DURAN TEK PARTİYİZ’


Birkaç gün önce sosyal medyada “Cizre HDP'de tecavüz” şeklinde kirli, nereden çıktığı belli olan, gayri ahlaki bir saldırının gerçekleştiğini belirten Basut, fakat bunları ciddiye almadıklarını ve muhatap olmadıklarını dile getirdi. Bu yüzden saldırıda dün ikinci bir aşamaya geçildiğini söyleyen Basut, "Sözü geçen genç kadının Cizre'de yönetici olan 5 kişinin tacizine uğradığını ve savcılığın bu konuyla ilgili soruşturma başlattığı haberi yayınlandı. Biz bunu açık ve net bir şekilde söylüyoruz; Çocuk istismarı, kadına taciz ve tecavüz konularında bugüne kadar en çok mücadele eden, emek veren, bu anlayışın karşısında en çok duran ve bedel ödeyen neredeyse tek partiyiz. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.


Girişilen komplonun son dönemde HDP'ye karşı geliştirilen "kirli bir konseptin parçası" olduğunu vurgulayan Basut, şöyle devam etti: "Bu komploya bir şekilde araç olan, bunun parçası olan, bu komployu düzenleyen bütün güçlere şunu açık ve net söylüyoruz; Cizre halkı bugüne kadar bundan çok daha kötülerine maruz kaldı, bundan çok daha gayri ahlaki, gayri hukuki baskılara maruz kaldı. Fakat hiçbir zaman kendi değerini sahiplenmekten, kendi mücadelesini sürdürmekten vazgeçmedi. Bugünden sonra da bu ve benzeri saldırılar Cizre halkını mücadelesinden geri adım attırmayacaktır."


'ADI GEÇEN KADININ BİZLE HUKUKU YOK'


PM üyesi Basut, partilerine yönelik bu son saldırının yine Cizreli bir kadın üzerinden geliştiriliyor olması üzerinde ayrıca durmak gerektiğini de ifade etti. Basut, "Adı geçen kadının bizle herhangi bir hukuku yoktur. Fakat Cizre halkının yüzde 90'ının yaptığı gibi dönem dönem partimize gelen gönüllülerden biridir. Edindiğimiz bilgilere göre sağlık sorunları olan, bu anlamda desteğe, yardıma ihtiyacı olan genç bir kadındır. Bu kirli saldırının, komplonun Cizreli genç bir kadın üzerinden geliştiriliyor olmasını lanetliyoruz ve kesinlikle kabul etmiyoruz" diye konuştu.


'BİZ YOL ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ'


Şikayetçi olan genç kadının ailesine çağrıda bulunan Basut, "Her koşulda sonuna kadar yanlarındayız. Genel Merkez, İl ve Cizre HDP olarak halkımıza ve bütün kamuoyuna açıkça ifade ediyoruz. Bu tür saldırılar hiçbir zaman bizi mücadelemizden, duruşumuzdan, bizi halkımızla birlikte özgür bir geleceğe, eşit adil bir yaşama doğru gerçekleştirdiğimiz yürüyüşten vazgeçirememiştir. Her zamanki gibi bugün de buradayız, bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. HDP olarak hep vardık, hep varız ve var olmaya devam edeceğiz. Bu saldırıları yapanlar er geç bu gayri ahlaki, gayri vicdani, gayri hukuki saldırıların neticesinde zihniyetleri ile birlikte yok olup gideceklerdir. Biz halkımızla birlikte yol almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi