BİTLİS - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz 'HDP'liyiz her yerdeyiz' kampanyası kapsamında Bitlis ve Norşin’de esnafı ziyaret etti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, “HDP’liyiz, her yerdeyiz” programı kapsamında Bitlis ve Norşin (Güroymak) ilçesinde esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. 

ESNAFA ZİYARET

Sancar ve Aydeniz esnaflar tarafından ilgiyle karşılanırken, KHK ile mesleğinden ihraç olduğunu söyleyen bir öğretmen, mahkeme kararına rağmen göreve iade edilmediğini söyledi. Sancar ise, adaletsizliğe karşı birlikte mücadele ile ancak ortak bir yaşamın inşa edilebileceğini ifade etti. 

‘SİZİN İÇİN BURADAYIZ’

Ziyaret ettikleri her esnaftan hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili şikayet dinleyen Sancar ve Aydeniz, ziyaretlerinin ardından bir tekstil atölyesini ziyaret etti. Tekstil emekçileri, insanca bir ücret alamadıklarından yakındı. Sancar, “Buraya sizler için geldik. Emeğinizin karşılığını alın diye mücadele ediyoruz. Sizlerle beraber ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi. Sancar ve Aydeniz ardından Bitlis’e geçerek, kentsel dönüşümle yıkımına karar verilen eski çarşı esnaflarını ziyaret etti. 

Sancar ve Aydeniz akşam saatlerinde Bitlis’te halk toplantısına katılacak.

(MA)

Editör: Haber Merkezi