ANKARA – HDP, zamlara karşı yurttaşların tepkisini HDP üzerinden kriminalize etmeye çalışan Yeni Şafak gazetesine tepki göstererek, “Genelgemiz çok hayırlı bir şeye vesile olmuş. İlk kez bu gazete zamların olduğunu kabul edip haber yapmış oldu" dedi. 

MA'nın haberine göre; İktidar yanlısı Yeni Şafak gazetesi bir kez daha Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef aldı. HDP’yi “HDP'den örtülü 'isyan' çağrısı: Sokağa çıkarak tepkinizi dile getirin” manşetiyle hedef alan gazete HDP’nin artan elektrik zamlarına karşı yurttaşların yanında yer alması, dayanışma gösterilmesi gerektiğine dair il, ilçe örgütlerine gönderdiği bilgi notuyla paylaştı.

Elektrik zamlarını da kabul eden Yeni Şafak, “HDP, elektrik zamlarını bahane ederek tüm il, ilçe örgütlerine sokağa çıkma çağrısı yaptı: Halk eylemlerini en güçlü katılımla sahiplenmeliyiz” diyerek, bilgi notuyla provokasyon yapıldığını öne sürdü.

GÜNAY: İTİRAZ EDENLERİ KRİMİNALİZE EDEMEZSİNİZ

Yeni Şafak gazetesinin haberine partili yetkililerden tepki geldi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “İktidarın halka reva gördüğü açlığa, yoksulluğa ve dayattığı zorbalığa itiraz eden insanları kriminalize edemezsiniz. Tutumumuz açık ve nettir; işçilerin, emekçilerin, haklarını arayanların; zamlara karşı demokratik protesto haklarını kullananların yanındayız, dayanışma içindeyiz” dedi.

BAŞARAN: TUTUMUMUZZ AÇIK VE NETTİR

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran da sanal medya hesabından, “Tutumumuz açık ve nettir; işçilerin, emekçilerin, haklarını arayanların; zamlara karşı demokratik protesto haklarını kullananların yanındayız, dayanışma içindeyiz. Ve olmaya da devam edeceğiz” diye belirtti.

TEMEL: HAYIRLI BİRŞEYE VESİLE OLDUK…

HDP Basın Yayın ve Propaganda Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ise, “‘Elektrik zamlarını bahane etmek mi’?… Genelgemiz çok hayırlı bir şeye vesile olmuş. İlk kez bu gazete zamların olduğunu kabul edip haber yapmış oldu… Nelere kadirsin sen HDP…” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi