ANTEPÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; HDP’nin de desteklediği Antep Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Celal Doğan, halk buluşmasında, “Bizim yaptıklarımızın üzerine taş dahi koymamışlar. Benim yaptığım projeleri şehirden çıkarsanız ortada Antep diye bir yer kalmaz” dedi.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) desteklediği, Demokratik Sol Parti (DSP) Antep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Doğan’ın merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Seyrantepe mahallesinde düzenlediği halk buluşmasına, büyük ilgi gösterildi.


‘UYUŞTURUCU BATAĞINDAN KURTARACAĞIM’


Kentte genç nüfusun yoğun olmasına rağmen büyük çoğunluğunun işsiz olduğunu vurgulayan Doğan, işsiz kalan gençlerin uyuşturucu bataklığına düştüğünü dile getirdi. Göreve geldiğinde uyuşturucu bağımlısı gençleri o bataklıktan kurtaracağını belirten Doğan, şöyle devam etti: “Ufak tefek düzenlemelerle ana caddeleri iyileştirmişler, ancak ara sokaklar rezalet durumda. Ben görevi 2004’te bıraktığımda bir yıl içerisinde 600 bin ton asfalt dökmüştük. Halen şehirde benim yaptırdığım asfalt yollar duruyor. Bir de ‘Yolları yenileyeceğiz’ yazılı tabela asmışlar. Şimdi mi geldi aklınıza yolları yapmak? 15 senedir bozuk yolları görmeyen yönetim seçim yaklaştığında görmüş. Bunların derdi hizmet değil bunların derdi oy almak.”


‘EN BORÇLU BELEDİYE’


Halktan yüzlerce çeşit vergi alındığını ve milyarlarca lira vergi toplandığını hatırlatan Doğan, toplanan vergilerin amaçlarına uygun şekilde harcanmadığını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin milyonlarca lira faiz ödediğini sözlerine ekleyen Doğan, “Belediyeyi Türkiye’nin en borçlu belediyesi haline getirmişler. Bunlar bizim yaptıklarımızın üzerine taş dahi koymamışlar. Benim yaptığım projeleri şehirden çıkarsanız ortada Antep diye bir yer kalmaz. 2-3 proje yapmışlar. Onunda halka bir faydası yok. Çünkü o projeleri halkın menfaati için değil yandaşları zengin etmek için yapmışlar. Başkan halkın başkanı olmalıdır. Benim geçmişte kapımda, gönlümde sizlere açıktı. Bugünde açık, yarında açık olacak. Ben görevdeyken belediyeye gitmeden önce sabah erkenden bir mahalleye giderdim. Halkın derdini sorardım. Soruyorum sizlere 5 yıldan beridir Fatma Şahin bu mahalleye kaç defa geldi? Bizim derdimiz halk, onların derdi holding patronlarıdır. Çünkü bizi var eden sizlersiniz” diye konuştu.(Kaynak: MA)
Editör: Haber Merkezi