DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, yarın yapacakları "Savaşa Hayır, Demokratik Siyasetle Çözüme Evet"  yürüyüşüne “Tüm toplumu barışa sahip çıkmaya, savaşa karşı barikat olmaya” sözleriyle çağrı yaptı.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi öncülüğünde, "Savaşa Hayır, Demokratik Siyasetle Çözüme Evet" sloganıyla Diyarbakır Kayapınar ilçe binası önünde saat 18.00’de yürüyüş düzenlenecek. Demokratik taleplerin yükseltilmesi amacıyla yapılacak yürüyüşe, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan,  katılım çağrısı yaptı.


‘DEMOKRATİKLEŞMEYİ HAYKIRACAĞIZ’ 


AKP- MHP hükümetinin savaş siyasetinin, Ortadoğu ve diğer bölgelerde de yürütmek istediği siyasetin savaş ve ırkçılık esasları üzerine kurulu olduğunu belirterek, “Biz savaş siyasetinin Kürtler ve Türkler üzerinden yürütülmesine artık müsaade etmeyeceğiz. Bundan dolayı, HDP gençlik öncülüğünde ne kadar demokratik kurum ve kuruluş varsa hepsine çağrıda bulunarak, demokratik siyaseti, barış politikalarını, öne çıkarmak için mücadele etmeye davet ediyoruz. Yarın akşam saat 18.00’de Kayapınar HDP ilçe binamızın önünde bir araya gelip istek ve taleplerimizi basın ve kamuoyuyla paylaşacağız. Barışın sesini yükseltip hem Kürt sorununun çözümü hem de Türkiye’nin demokratikleşmesini haykıracağız" diye konuştu.


‘TOPLUM BARIŞA SAHİP ÇIKMALI’ 


Yürütülen savaş politikalarına karşı tüm toplumu barışa sahip çıkmaya, savaşa karşı barikat olmaya çağıran Ceylan, "Bugün hepimiz Güney ve Kuzey Kürdistan dağlarının bombalandığını köylerin yakıldığına, sivillerin öldürüldüğüne şahidiz. Savaşa, ölüme karşıyız dediğimizde sadece Kürtlerin ölümüne değil, tüm ölümlere karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Ne asker ne de asker ölmesin diyoruz. Ölüme karşı sesimizi yükseltmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Ceylan, yürüyüşün başlatılacağı HDP Kayapınar ilçe binası önünde bir araya gelmeye çağırdı.
Editör: Haber Merkezi