DİYARBAKIR/ YENİŞEHİR ÖTEKİLERİN GÜNDEM 24 HAZİRAN  2018 SEÇİM GÜNDEMİ RÖPORTAJ HAMZA ÖZKAN-ARZELLA BEKTAŞ



 

Merhaba; Bize biraz çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Merhabalar ; bizler Amed Yenişehir ilçede çalışma yürütmekteyiz. Yenişehir de mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalarımızı örgütlüyoruz. Özellikle kadın olmamızdan ve bu kimliğimizle alanlarda oluşumuzdan halk oldukça memnun ve sesimize ses elimize el vermeye hazır olduklarını söylüyor. Kadınlarla mücadelemizi örgütlüyoruz.

Sizce neden erken seçim kararı alındı?

* iktidar artık gücünün Halkta bir karşılığı olmadığını gördüğü için bizleri baskın seçim sürecine soktu. Gerek ekonomik çöküş gerek yönetim anlayışı noktasında her şey bir çıkmaza girmişti. Gündemleri seçimlerle değiştirmek son birkaç yılda moda oldu ne de olsa.

19 ilde sandık birleştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

* Sandık birleştirmeleri bizler açısından sadece şu algıyı ortaya koyuyor. Hile ile oyların çalınmasının zemini yaratılmak isteniyor. Oyların birleştirildiği noktalarda açık oy kullandırma yönünde de ayrıca gizli çalışmalar örgütledikleri durumlarını da alıyoruz. Ve işte tam da bu noktada bizler tüm hileler karşı  hukukçularımız, vekillerimiz ve Sandık görevliler birlikte hukuksal müdahale komisyonları oluşturduk.  Halkların o sandıklara taşınması noktasında da gerekli teknik çalışmalarımız tamamlanmış durumda.

Cumhurbaşkanı adayınız Sayın Demirtaşı'ın tutuklu olmasının seçim sürrecine nasıl yansıyacağını düşünüyorsunuz?

* Adayımız Demirtaş hukuksuz bir şekilde aylardır tutuklu bulunmakta. Propaganda yapması , sesini duyurması noktasında her ne kadar despot yöntemler uygulansa da adayımız sesini danışmanları, sevenleri, partilileri ve hatta ailesi üzerinden duyurmaya devam ediyor. Selahattin Demirtaş'in bu tutsaklığı halklar açısından olumlu bir sonuç doğuracaktır ve bu da sandığa yansıyacaktır inanıyorum sayın Demirtaş'la birlikte düşüncesinde kaynaklı binlerce yoldaşlarımız da özgürlüğüne kavuşacaktır.

Siyasi süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

* siyasi süreç açısından; halklar bir şeylerin değişebileceği artık görüyor ve o inançla iradesini ortaya koyuyor ve koymaya da devam edecek. HDP'nin ve HDP seçmelerinin bu süreçte iradesinin yok sayılması ,esas alınmaması bu  iradenin her şeyi belirleyen noktada oluşunun gerçekliğini ortadan kaldırmamaktadır.

24 Haziran seçimlerinde Amed'den iddialı mısınız? Hedefiniz kaç millet vekili çıkarmaktır?

*Amed de bizim hedefimiz ve gerçekliğimiz kesinlikle 12 vekildir. *

Amed halklarına bir çağrınız var mı?

son olarak 24 haziran günü sandık başında, gecesi seçim kurullarında oylarımızı korumaya davet ediyorum herkesi. 24 haziran da uyku yok. Bizler Amed de il ve ilçe binalarımızın önünde kurulacak Led ekranlarda oy sayımını takip edeceğiz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak 20 haziran saat 18 de yapılacak dev mitingimize başta tüm kadınları, halkları, çığlığını büyütmek isteyenleri davet ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi