EDİRNE-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatacağı “Demokrasi yürüyüşü” öncesi Edirne İl Örgütü binası polisler tarafından ablukaya alındı.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) AKP-MHP iktidarının baskıcı ve irade gaspı politikalarına karşı 1 Haziran’da açıkladığı “Demokratik Mücadele Programı” kapsamında bugün Edirne ve Hakkari olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlayacak “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesi partinin Edirne İl Örgütü binası ablukaya alındı. Parti binasının önü ve çevresinde çok sayıda polis konumlandırıldı.


Yürüyüşü engelleme çabaları kapsamında günler öncesinden Edirne ve Hakkari’nin yanı sıra Tekirdağ, Van ve Kocaeli valilikleri kentin girişlere sınırlama getirip, yine bu kentlerin genelinde yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirmişti.


Bu yasak kararları ile yürüyüşlerin engellenmek istenmesine rağmen Edirne kolu yürüyüşü için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelip, Edirne’ye doğru yola çıkacak. (MA)

Editör: Haber Merkezi