ERZURUM – Hınıs’ta düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hınıs Belediyesi’ni borçsuz alan kayyumun, belediyeyi borç batağına soktuğunu söyledi. Buldan, “Biz bunu halk iradesine yapılan bir saygısızlık ve hırsızlık olarak görüyoruz. O paraları ne yaptıklarını hiç kimse bilmiyor. Hınıs halkı bilmiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Hınıs ilçesinde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın katılımıyla halk buluşması düzenledi. HDP’nin seçim bürosu önünde düzenlenen buluşmayla HDP İl Eşbaşkanı Muammer Duman, DBP İl Eşbaşkanı Muhsin Kırmacı, parti yöneticileri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Barış Kemal Oğlu, Hınıs Belediyesi eşbaşkan adayları Nurcan Felekoğlu ve Mehmet Bayraktar ile çok sayıda kişi katıldı. Buluşma öncesi alanda toplanan yüzlerce kişi çalan müzik eşliğinde halay çekerek, sık sık “Leyla Güven onurumuzdur” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

İlçe girişinde karşılanan Buldan ve beraberindekiler konvoy eşliğinde alana gelerek, halkı selamladı. Hınıs Belediyesi eşbaşkan adaylarını, kısa birer konuşma yaparak, 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaptı.

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Hınıs halkının her türlü baskıya ve engellemeye karşı belediyeyi büyük bir oranla yeniden iradesiyle seçeceğini söyledi.


‘KAYYUM İRADEYE SAYGISIZLIKTIR, HIRSIZLIKTIR’ 


“Gittiğimiz her yerde Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da ve oraların ilçelerinde halkımız bizlere kayyumların biletlerini kestiklerini söyledi. Erzurum’un Hınıs, Tekman, Karaçoban ve Karayazı’da da kayyumların biletlerini kesti ve onları Ankara’ya ve saraya Tayyip’in yanına göndereceğiz” diyen Buldan, kayyumların halkın iradesini gasp ettiğini belirtti. Hınıs kayyumunun da diğer kayyumlar gibi belediyeyi borç batağına soktuğunu dile getiren Buldan, “Kayyum olarak geldikleri zaman Hınıs Belediyesi’nin kasasında borç yoktu. Sayıştay raporlarıyla kayyumun borç yaptığını görüyoruz. Biz bunu halk iradesine yapılan bir saygısızlık ve hırsızlık olarak görüyoruz. Çünkü o paraları ne yaptıklarını hiç kimse bilmiyor. Hınıs halkı bilmiyor. O para ile Hınıs halkına hizmet etmediler. Taş üstüne taş koymadılar. Ülkeyi yönetenler nasıl yalanla, iftirayla ülkeyi yönetiyorsa kayyumlar da aynı politikayla belediyeleri yönetiyor” ifadesinde bulundu.


‘ŞIRNAK VE HAKKARİ HALKI GÜVENMİYOR’


Erdoğan’ın Şırnak ve Hakkari’de yaptığı mitinglere kent dışından insanlar taşındığını söyleyen Buldan, “Şırnak ve Hakkari halkı onlara güvenmiyor. Onların mitingine gitmiyorlar. Mitinglerine taşıma yapıyorlar. Sosyal medyada gördük. Şırnak ve Hakkari halkı, iradesine saygı duymayanların mitingine gitmiyor. Aynı yalanlara devam ediyorlar” diye konuştu.


‘DİNİ SİYASETE ALET EDİYORLAR’ 


İstanbul’da 8 Mart günü yapılan eylemde kadınların kurulan barikatlara ve coplara isyan edişinin çarpıtıldığını hatırlatan Buldan, “Bu ülkede hiç kimse ezana hakaret etmez. Allah hiçbir zaman ülkemizde ezanın sesini eksik etmesin. Ama onlar dini de ezanı da siyasete malzeme ettiler. Hakkari’de sivil namazları Tayip beyin emriyle yasaklandı. Kürtçe hutbe okumaya Tayip beyin emriyle yasaklama getirildi. Bugün Kürtler kendi dillerinde ibadet etme hakkı bulamıyorlar. Tayyip bey ve AKP Kürt halkının kendi dillinde ibadet etmesine yasak getirdi. İşte böyle bir anlayış dini siyasette alet etmek için kullanıyor” ifadesinde bulundu.


‘ANKET SONUÇLARINI GÖRDÜKÇE SALDIRIYORLAR’ 


AKP’nin anket sonuçlarını gördüğü için HDP’ye saldırdığını söyleyen Buldan, “Zannediyorlar ki bize saldırdıklarında halkımız mitinglerimize gelmeyecek ve bize oy vermeyecekler. Ama yanılıyorlar. Bize saldırdıkça daha da büyüyoruz. İşte bunu bilmiyorlar. Tüm halkların güvence olarak gördüğü tek bir parti vardır. O Halkların Demokratik Partisi’dir. HDP bugün Türkiye’nin siyasetinde önemli araçtır. Halkımızın geleceği için her türlü mücadeleyi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi.


‘BİR AN ÖNCE ADIM ATILSIN’ 


Leyla Güven’in 125 gündür açlık grevinde olduğunu da hatırlatan Buldan, şöyle devam etti: “Leyla Güven, cezaevinde ve dünyanın birçok yerinde açlık grevinde olanların tek talebi var. Tecrit kalksın. Tecrit insanlık suçudur. Açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiş. Bir an önce adım atılması gerekiyor. Hiçbir canımıza bir şey olmadan yetkiler ve hükümet adım atmalı.”


Buldan ve beraberindekiler bir sonraki buluşma için Tekman’a geçti.
Editör: Haber Merkezi