ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘Belediyelerimizi elimizden alamayacaksınız. Çünkü halkımız belediyelerine sahip çıkacak’ dedi.





 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, seçimlere dair değerlendirmelerde bulundu.

Leyla Güven’in açlık grevinin 156. gününde olduğunu hatırlatan Buldan, açlık grevlerinin kritik aşamayı geçtiğini söyledi. Buldan, binlerce kişinin sürdürdüğü açlık grevleri karşısında hem AKP iktidarının hem de toplumun sessizliğini eleştirerek, “Sadece bedenler erimiyor vicdanlar da eriyor” dedi. Buldan, bazı açlık grevi eylemcilerinin görme ve duyma yetisini kaybettiğini belirterek, toplumun tüm kesimlerine “sesini yükseltme” çağrısı yaptı.

‘KAYYIMIN KAPATTIĞI KADIN KURUMLARINI YENİDEN AÇACAĞIZ’

Seçim sürecinde büyük çaba sarf ettiklerini dile getiren Buldan, geçmiş dönemlere göre eksiklik olsa da kazanılan yerlerin büyük kısmında eşit kadın temsiliyetinin sağlandığını dile getirdi. Kayyımların kapattığı kadın kurumlarını tekrar açacaklarını açıkladı.

‘65 BELEDİYE KAZANDIK AMA…’

“Kazandığımız 65 belediye gözüküyor. Ama bu sayı 65 değil. Usulsüzlük, hile ve gasp ile birçok belediye elimizden alındı, halkın iradesi gasp edildi” diyen Buldan, itiraz süreçlerinin devam ettiğini ve bu sayının yükselmesini beklediklerini belirtti.

‘MAZBATALARIN VERİLMEMESİ AYMAZLIKTIR’

Muş, Malazgirt, Tatvan, Şırnak, Şemdinli gibi yerlerde halkın iradesinin gasp edildiğini söyleyen Buldan, “Muş’ta 2500 oyumuz geçersiz sayıldı, 250 farkla AKP’ye kazandırıldı” dedi. Buldan, hiçbir itirazlarının YSK tarafından kabul edilmediğini belirterek, Mardin ve Diyarbakır dahil birçok yerde de mazbataların verilmediğini hatırlatarak ekledi: “Bu aymazlıktır.”

YSK’NIN KHK KARARINA TEPKİ: BAĞIMSIZ BİR KURUM OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR

Bazı yerlerde de KHK ile ihraç edildikleri gerekçesiyle belediye başkanlarına mazbata verilmediğini anımsatan Buldan, “YSK iktidarın vesayeti altına girmiştir. Bağımsız bir kurum olmaktan çıkmıştır. İktidarın HDP’ye yönelik oyunlarının bir parçası haline gelmiştir” diye konuştu.

‘BİZ KAZANDIK, AKP KAYBETTİ’

Buldan, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, AKP adayları, bakanlar her mitingde HDP’yi hedef haline getirmiştir. Eski eş genel başkanlarımız sevgili Selahattin Demirtaş, sevgili Figen Yüksekdağ ve bizlerin geçmişte yapmış olduğumuz konuşmalarımızı miting meydanlarında insanlara seyrettirerek HDP’ye karşı duyduğu kin ve nefreti açığa çıkarmıştır. AKP bugün kaybetmiştir. Çünkü seçim meydanlarında Türkiye’nin geleceğine dair herhangi bir söylem içinde olmamıştır. Kinden, nefretten, öfkeden başka sözü olmamıştır. Bütün seçim kampanyasında sadece HDP’yi ötekileştiren ve insanları kutuplaştıran bir dil kullanmıştır. İşte AKP’ye kaybettiren bu gerçekliktir. Biz barış, demokrasi, özgürlük gibi temaları işlerken AKP’nin elinde sadece savaş, kin, nefret ve öfke vardı. O yüzden biz kazandık, AKP kaybetti.”

‘HALKIMIZ BELEDİYELERİ AKP’YE VERMESİN’

YSK üyelerini Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet edeceklerini bildiren Buldan, kazandıkları belediyelerin peşini bırakmayacaklarını söyledi. Buldan, “Belediyelerimizi elimizden alamayacaksınız. Çünkü halkımız belediyelerine sahip çıkacak. Tüm halkımıza sesleniyorum, halkımız asla kazanmış olduğu yerleri AKP’ye vermesin, buna itiraz etsin, asla AKP’ye kaptırmasın. Onlarda oyun çok. Sandıkta kazanamadıkları yerleri hile ile HDP’nin elinden almak istiyorlar ve YSK da buna aracılık yapıyor. YSK hırsızlığa, bu oyuna ortak olmamalı” diye konuştu.

Buldan, kazandıkları belediyelere güçlü bir şekilde sahip çıkacaklarının altını çizdi.(K.Artı gerçek)

Editör: Haber Merkezi