DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katılımıyla Bağlar’da kurulan yeryüzü sofrasında ezan okunmadı.


Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Diyarbakır milletvekili adayları Saliha Aydeniz, Semra Güzel ve Ferda Fahrioğlu, HDP ve DBP il eşbaşkanları, Bağlar ilçesinin 5 Nisan Mahallesi'nde kurulan yeryüzü sofrasında kadınlarla bir araya geldi. Burada kısa bir açıklamada bulunan Buldan, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.


‘KADINLARIN BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEK GÜCÜ VAR


Kadınların sorunlarının çözümü için 24 Haziran’a kadar yoğun çalışmalarda bulunacaklarını belirterek, “Bu süreci biz kadınlar kazanacak. Burada başında beyaz tülbentler olan analarımız 24 Haziran tarihinde büyük başarıya hizmet edecek bir sürece girecektir. AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı en büyük dersi biz kadınlardan alacak. Bu ülkeyi değiştirecek gücümüz var ve biz kadınların gücü bu ülkeyi değiştirecek” diye konuştu.


İMAM EZAN OKUMADI


Açıklama ardından yüzü aşkın kadın kurulan yeryüzü sofrasına geçti. İftar saatinin üzerinden dakikalar geçmesine rağmen ezan okunmazken, kadınlar iftar açtı.


İmamın ezan okumaması dikkat çekerken, daha önce benzer durumların yaşanması üzerine kimi yurttaşların imam hakkında İlçe Müftülüğü’ne suç duyurunda bulunduğu anacak bir sonuç alamadığı öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi