VAN-Tiyatro Mencel tarafından düzenlenen 1. Van Tiyatro Festivali ikinci gününde "Tartuffe" ve “Kiraciyê Nû” oyunlarıyla devam etti. Akşam seansına katılan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hayatında ilk kez izlediği Kürtçe tiyatro oyununu çok başarılı bulduğunu söyledi.

Gazeteci Oktay Candemir'in haberine göre; Tiyatro Mencel tarafından düzenlenen 1. Van Tiyatro Festivali ikinci gününde Mencel Sahne'de seyircilerle buluştu. İlk olarak öğlen saatlerinde Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen "Tartuffe" adlı oyun izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ardından akşam saatlerinde ise Tiyatro Yekta Hêvî oyuncuları tarafından sahnelenen “Kiraciyê Nû” oyunu izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, kent vekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Bedia Özgökçe Ertan ve Hakkari Milletvekili Sait Dede ile HDP ve DBP eşbaşkanlarının katıldığı oyun öncesi çok sayıda kişi salonda saatler öncesinde bekleyişe geçti. Hatıra fotoğrafı çeken çok sayıda kişi Sezai Temelli ile de fotoğraf çektirdi. Ardından Tiyatro Yekta Hêvî oyuncuları tarafından oynanan “Kiraciyê Nû” oyunu sahne aldı.


Brez adlı zengin bir kişinin yeni taşındığı evde elinde metresiyle herkesin eşyaların sığmayacağını söylemesi uyarılarını dikkate almayarak "Ben ölçtüm eşyalar sığacak" demesinin, yalnızca ayakkabı kutuları ve elbiselerin dahi yeni kiraladığı eve sığmaması konusunu ele aldı. Müzikal sahnelerin de yer aldığı “Kiraciyê Nû” oyunu verdiği mesajlarla da izleyiciler tarafından dakikalarca alkış topladı.

Oyun sonunda HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Tiyatro Yekta Hêvî grubuna plaketini takdim etti. Plaketi veren Temelli, "Ben hayatımda ilk defa Kürtçe bir oyun izledim. Uzun süre sonra bir tiyatro izledim. Çok etkilendim. Çok başarılıydı. Gerçekten çok teşekkür ediyorum" diyerek oyuncuları kutladı.

Oyunun ardından Temeli, Tiyatro Mencel tarafından festivale ilişkin öneri ve sözlerin alındığı anı defterine yazı yazdı

Editör: Haber Merkezi