HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suruç'ta AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve 2 çocuğunu kaybeden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Temelli, “Şenyaşar ailesi yalnız değildir” mesajı verirken, Osman Şenyaşar ise “Yargı zalimin yanında” dedi.

Urfa’da partisinin bayramlaşma programına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Ramazan Bayramı arifesinde Suruç’ta AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf gezisi sırasında çıkan olaylarda 2 oğlunu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Temelli’ye Urfa milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin ve Nimetullah Erdoğmuş, HDP ile DBP’li yöneticiler ve Barış Anneleri'nin yanı sıra çok sayıda yurttaş eşlik etti. Ziyarette olayın takipçisi olacaklarını dile getiren Temelli, anne Emine Şenyaşar’a katliamı gerçekleştirenlerden hesap soracakları sözünü verdi.

"ŞENYAŞAR AİLESİ YALNIZ DEĞİLDİR"

Yaşatılan acının kendilerinin acısı olduğunu dile getiren Temelli, tüm HDP’lilerin Şenyaşar ailesinin bir ferdi olduğunu söyledi. Acının ve üzüntünün büyük olduğunu aktaran Temelli, acının uzun yıllar dinmeyecek bir acı olduğunu ifade etti. Katliamın dünyanın gözü önünde işlendiğini vurgulayan Temelli, “Ne yaparlarsa yapsınlar, bunun üstünü örtemezler. 17 ayrı silahtan çıkmış kurşunun arkasındakiler bir gün hesap verecek. Bu ülkede AKP var diye adalet yok. Bu iktidarın suç hanesine Şenyaşar ailesi de yazılmıştır. Biz bu zalimliğe karşı ailenin daima yanında olacağız. Şenyaşar ailesi yalnız değildir” dedi.

"YARGI ZALİMİN YANINDA"

Yıldız'ın yakınlarının hastanede öldürdüğü Esvet Şenyaşar'ın kardeşi Osman Şenyaşar ise olayın üzerinden iki ay geçmesine rağmen adaletin tecelli etmediğini söyledi. Kendileri üzerinde devlet baskısı olduğunu dile getiren Şenyaşar, polisin kendileriyle uğraştığını kaydetti. Gece saat 03.00’te evine baskın yapıldığını paylaşan Şenyaşar, “HDP’den uzaklaşmamız için baskı yapıyorlar. İçeride olan kardeşlerden birini daha kısa sürede bırakırız sözünü veriyorlar. Tersini yaparsanız daha kötü olur diyorlar. Beni tehdit edenleri savcılığı ilettim ama hiçbir şey olmuyor. Yeğenlerim Fadıl ve Adil'i katledenler elini kolunu sallayarak geziyor. Yargı zalimin yanında, bizim yanımızda değil. Cumhurbaşkanı bunu mutlaka biliyordur. En azından tarafsız bir soruşturma yapılsın. Kim suçluysa ortaya çıksın. Bu yapılanları anlamak mümkün değildir. İnşallah yaptıkları yanlarına kar kalmaz” diye konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)
Editör: Haber Merkezi