Seçime sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eşbaşkanları ve vekil adayları da çalışmalarını hızlandırdı. Sezai Temelli İstanbul’da, Pervin Buldan Çukurova’daydı. Tüm kentlerde çalışma yürüten HDP’liler halktan destek istemeye devam etti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (TÜSİAD) ziyaret etti. TÜ- SİAD Başkanı Erol Bilecik ile gerçekleşen görüşmenin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

Bilecik, konuşmasında, “Siyasi partileri ve bu önem itibariyle Cumhurbaşkanı adaylarımız dahil olmak üzere yapmış olduğumuz bu istişare toplantılarının bir tanesini daha geride bıraktık. Çok değerli HDP Eşbaşkanımızı ağırladık” dedi. Görüşmede birçok konunun ele alındığını belirten Bilecik, “Ekonomi başta olmak üzere, toplumsal ilişkiler, eğitim, yatırım ortakları, teşvik ve Kürt sorunu gibi konuştuğumuz bütün alanlarda çok değerli istişareler yapma imkânımız oldu. Ben tekrardan bize vermiş oldukları bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Temelli ise şunları söyledi: “Ağırlıklı olarak programımız iki temel zemine dayanıyordu; bir tanesi demokrasi bir de iktisadi program. Programımızı anlatma olanağı bulduk. Burada da vurgu yapmak istediğim şey, Türkiye’nin en önemli sorununun demokrasi sorunu olduğudur. Türkiye hızla demokrasi sorununu aşmak zorundadır. 24 Haziran seçimleri bu anlamda Türkiye için büyük bir öneme sahiptir. Türkiye demokrasi sorununu aşabilirse, diğer bütün sorunların çözümü için de önemli bir başlangıç yapacaktır. Yerel demokrasiyle güçlendirilmiş bir parlamenter sistem, evrensel hukuk normlarını esas alan insan haklarından taviz vermez anlayışıyla bir kuvvetler ayrılığı sistemine dayalı eşit yurttaşlık temelinde bir demokratik anayasa yapma sürecini başlatabiliriz. Türkiye’deki bütün kesimler bu sürece katılabilir. Ve böylece Türkiye’nin önünde en önemli baraj olan demokrasi önündeki barajı da aslında hep birlikte aşabiliriz.”

Adaylar her yerde

İstanbul’da HDP’nin adayları 3 bölgede de sendikaları ziyaret etti, bildiri dağıtımı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. HDP’nin Urfa Milletvekili adayları kent merkezi ve ilçelerinde oluşturdukları dönüşümlü çalışma programı kapsamında seçmenlerle bir araya geldi. Maraş’ta çalışma yürüten adaylara yurttaşlar, AKP’nin Alevilere yönelik inkâr ve yok sayma politikalarına en güzel cevabı sandıkta vereceklerini ve HDP’ye desteklerini dile getirdi. Hakkari’nin Çukurca ilçe merkezinde ve köylerde halk buluşmalara gerçekleştiren adaylar büyük bir ilgi ile karşılandı. Şırnak’ta ise Kumçatı beldesinde, HDP seçim şöleni düzenledi. Şölene, HDP Şırnak milletvekili adayları ve Kumçatı Belediye Eşbaşkanı Berivan Özlem Kutlu, il ve ilçe örgütleri katıldı. Malatya’da bir araya geldikleri seçmenlerden 24 Haziran seçimlerinde destek isteyen adaylar, daha sonra Doğanşehir ilçe merkezinde bulunan esnaflar ile mahalle sakinlerini ziyaret etti. Batman ve Muş’ta da gün boyu çalışma yürüten adaylar sahura kadar çalışma yürüttü. HDP’liler gittikleri her yerde iktidarin gidici olduğunu ve 25 Haziran’da Türkiye halklarının farklı bir güne uyanacağını söylüyor.

‘İktidara neşter vuracağız’

HDP seçim çalışmaları kapsamında Adana’da kadın toplantısına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, burada bir konuşma yaptı. Adana’daki buluşmalardan büyük enerji ve moral aldıklarını belirten Buldan, şunları söyledi: “Halklar her yerde HDP diyor ve her yerde HDP rüzgârı esiyor. Kadın arkadaşlar ve anneler kendi ve çocuklarının geleceği için, torunları için yola çıkmışlar. Asla rehavete kapılmadan mücadele ederek, her türlü engeli aşacak gücümüz ve kararlığımız vardır. 24 Haziran tarihi, hasat biçme tarihidir. AKP 16 yıllık iktidarı döneminde kin, nefret ve zulüm ekti bu ülkeye. Ancak HDP’den sonra bu ülkeye özgürlüğü kardeşliği, barışı ve demokrasiyi ekeceğiz. Onlar gençleri ve kadınları görmezlikten geldikçe biz kadınların eşitçe özgürce yaşamını savunduk. Bundan kaynaklı AKP’nin gidişini ve HDP’nin geliş müjdesini veriyoruz. 16 yıllık iktidarlarına neşter vuracağız.”

KAYNAK YENİ YAŞAM HABER MERKEZİ
Editör: Haber Merkezi