ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Halkevleri ziyaretinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kayyum atamalarının tüm Türkiye halklarını hedef aldığını belirterek, “Demokrasi ittifakı, bugün AKP-MHP faşist bloğuna karşı bizi yan yana getiren en önemli adımdır” dedi.

MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile beraberindeki heyet, “Demokratik Anayasa”, “ Demokrasi İttifakı” ve “Yargı Paketi” kapsamındaki ziyaretleri sürüyor. Öğleden önce Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile bir araya gelen HDP heyeti, öğle saatlerinde Halkevleri’ni ziyaret etti.


HDP heyetini, Halkevleri Eş Genel Başkanı Dilşad Aktaş ve yöneticileri karşıladı.


AKTAŞ: BİRLİKTE YAPMAYA HAZIRIZ


Aktaş, Türkiye siyasetinin bir Saray rejimi içinde yönetildiğini belirterek, bu rejimin kayyum süreciyle birlikte devam ettiğini belirtti.  Aktaş, “Kayyum, Türkiye halkının kamusal haklarının gaspıdır. Kamusal hakların yandaşlara peşkeş çekilmesidir. Ancak Türkiye halkları bu kayyum karşısında bir kardeşlik tablosunu yeniden çizebilmiştir. Bizler bu kayyum sürecine karşı itirazımızı hem Diyarbakır’daki eylemlere katılarak çeşitli biçimlerde açığa çıkardık. Bundan sonrada haklarımızı savunmanının gereği neyse hep birlikte yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.


TEMELLİ: YAYAN SÖYLÜYORLAR


Ardından söz alan Temelli, “Türkiye giderek kendi gerçekliğinden kopuyor. Yalan söylüyorlar ve bu yalanlar üzerinden kendi iktidarını sürdürmeye çalışanlar bu yalanda ısrar ederek toplumu ikna etmeye çalışıyorlar. Oysa biliyoruz ki kayyum Türkiye halklarının iradesine yapılmış bir darbedir. Bir zulümdür. Anayasa’yı bile ihlal eden bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmeli ve belediye eşbaşkanlarımız görevine iade edilmelidir” ifadelerini kullandı.


‘SİYASİ BİR GASP VAR’


Temelli, kayyum dönemine ait ne kadar suç varsa mutlaka soruşturulması gerektiğini belirterek, “Bu suçların belgeleri ortaya çıkıyor. Bu belgelere yanıt vermek yerine hala HDP’yi suçlayan açıklamalar yapıyorlar. Rüşvetin belgesi olur mu diye soruyorlar. Evet, var ve bu açığa çıktı. Kayyumların talanları, gaspları bütün çıplaklığıyla açığa çıktı. Sadece iktisadi bir mesele değil kayyum meselesi. Daha beteri siyasi iradeyi, demokrasiyi, halkın iradesini yok sayan bir siyasi gasp, bir suç vardır ortada.  İnsan hakları ihlali vardır. Seçme ve seçilme hakkı da bir insan hakkıdır. Çok yönlü bir irade gaspını hep birlikte izliyoruz” şeklinde konuştu.


‘TÜM HALKLARI HEDEFİNE KOYDU’


Türkiye’nin yönetememe halinden bir an önce kurtulması gerektiğine dikkat çeken Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan bu iradeye çoğaltmaktır amacımız. Bu amaçla demokrasi ittifakının oluşması gerektiğini düşündük. Demokrasi ittifakı, bugün AKP- MHP faşist bloğuna karşı bizi yan yana getiren en önemli adımdır. Kayyumla sadece Kürt halkının iradesi gasp edilmedi. Bu zihniyet tüm Türkiye halklarını hedefine koymuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul ve Ankara’yı hedef alan açıklamalar yapıyor. Bu yöndeki açıklamaları Türkiye halklarının hiçbir derdine deva olmadığı gibi sorunları daha da derinleştiriyor. Demokrat mısınız, değil misiniz? Demokrasiden yana mısınız, değil misiniz? Yazdığınız yazıyla, koyduğunuz tutumla herkesi bu teste tabi kılmıştır. Ortada bir darbe vardır. Bu darbe karşısında demokrasi güçleri yan yana gelmeli.  Bu kara günlerden hep birlikte kurtulacağız bu umudumuzu koruyoruz.”
Editör: Haber Merkezi