ANKARA – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaptıkları ortak açıklamada yaşamını yitiren eski milletvekili İbrahim Ayhan’ın yaşamının kendileri için örnek olduğunu ifade ederek, mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, gece yaşamını yitiren önceki dönem milletvekili İbrahim Ayhan için HDP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.


İlk olarak konuşan Buldan, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “İbrahim yoldaşımız yıllardan beri mücadele alanındadır. Eğitim alanında demokratik siyaset alanında büyük çabalar sarf etmişti. Arkadaşımızın Federe Kürdistan’ın Hewler kentinde aramızdan aniden ayrılışını büyük üzüntüyle karşıladık. İbrahim arkadaşımız uzun yıllar cezaevinde kalmıştır. Milletvekilliği yaptığı dönemde de aldığı cezalardan dolayı milletvekilliği düşürülen bir arkadaşımızdı. Ağır sağlık sorunları yaşayan, tedavisini Türkiye’de gerçekleştiremediği için Hewler’e sürgüne giden ve orada yaşamını yitiren bir arkadaşımızdı. Kürtlere reva görülen ya sürgün ya ölüm ya cezaevidir. İbrahim arkadaşımız da sürgünde yaşamını yitirmekle karşı karşıya kalmıştır. Kürtlere reva görülen budur. Hiçbir Kürt bunu isteyerek yapmaz. Ne ölümü ne cezaevini ne sürgünü seçer. Ailesini çocuklarını, yuvasını, topraklarını, yoldaşlarını bırakarak sürgüne mahkum olan arkadaşımız ne yazık ki Hewler’de yaşamını yitirdi. Ben başta ailesi olmak üzere mücadele arkadaşlarına, Türkiye halklarına Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Sevgili İbrahim Ayhan’ın mirasını devralacağız, mücadelesini biz yürüteceğiz. Sistemin dayattığı bu koşullarda sürgünde ölmek elbette kolay değil. Ayhan ailesine bir kez daha sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.


‘HEPİMİZE ÖRNEK OLAN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’


Temelli ise emek ve demokrasi mücadelesine ömrünü adamış onurlu bir mücadele arkadaşlarını yitirdiklerini ifade ederek, “Üzüntümüz acımız çok büyük, emek demokrasi barış mücadelesine ömrünü vermiş asla baş eğmemiş bir yoldaşımızı arkadaşımızı yitirdik. Gerçekten sözcüklere sığmayacak bir acı yaşıyoruz. Normal bir ölüm olarak görmüyoruz. Hakka hukuka sığmayan bir yargı şiddetinin iktidar anlayışının yol açtığı bir ölümdür. İbrahim arkadaşımız büyük bedeller ödemiş bir arkadaşımız yine büyük bir bedel ödedi. Yoldaşımızın yaşamı hepimize örnek olacak yol gösterecek bir yaşamdı. Hepimize örnek olan bu mücadelenin aynen sürdürüleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Tüm yoldaşlarının başı sağolsun. Işıklar içinde uyusun” dedi.


Temelli ve Buldan’ın bu açıklamalarının ardından sözü HDP Sözcüsü Saruhan Oluç aldı. Oluç, devam eden Merkez Yürütme Kurulu toplantısının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Editör: Haber Merkezi