ANKARA - HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, Irak’ın yeni seçilen cumhurbaşkanı Berhem Salih’i tebrik ederek, yeni dönemin eşit ve özgür bir yaşamın inşasına vesile olması dileklerini iletti.


HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Irak’ın yeni seçilen cumhurbaşkanı Berhem Ehmed Salih için kutlama mesajı yayımladı. Eşbaşkanların mesajı şöyle: “Irak’ta dün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 4. Irak Cumhurbaşkanı seçilen şahsınızı tebrik eder, bu yeni dönemin Irak halklarına hayırlı olmasını, eşit ve özgür bir yaşamın inşasına vesile olmasını dileriz.


Bölgemizde cereyan eden her toplumsal ve siyasal gelişme, etkisini coğrafyamızın tamamında göstermektedir. Bugün ciddi bir siyasi, ekonomik ve idari kriz yaşayan Irak, aynı zamanda büyük bir toplumsal yıkımdan geçmektedir. İç sorunların yanı sıra, bölge devletlerinin Irak’ın iç dinamiklerine müdahalesi, ülkedeki siyasi istikrarsızlığı derinleştirmekte, sorunların çözümüne engel olmaktadır.


Daha önceki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı ve Irak Başbakan Yardımcısı görevlerinizde, Irak’ın iç sorunlarının demokratik bir şekilde çözülmesine, Irak halklarının özgür ve eşit bir yaşam kurmasına katkı sundunuz. Yeni görevinizin Irak’ta yeni bir dönemin kapısını aralamasına, toplumsal barışın ve siyasi istikrarın kurulmasına katkı sunmasını umuyoruz. Eski cumhurbaşkanı merhum Celal Talabani’nin selefi olarak, Irak halklarının ortak çıkarlarına, Kürtler arası ulusal birliğin kurulmasına yönelik çabalarını, çözüm odaklı tutumunu ve bölgesel istikrar için son derece önemli olan demokrasinin güçlendirilmesine sunduğu katkıyı sizin de sürdüreceğinize dair inancımız tamdır.


HDP olarak, hem ülkemizde, hem de bölgemizde, bütün siyasi ve toplumsal sorunların diyalogla çözülmesini bir ilke olarak benimsemekteyiz. Irak, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Ortadoğu’da toplumsal barış, demokratik, eşit ve özgür bir yaşam inşasında bizler de her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu bu vesileyle sizinle bir kez daha paylaştığımızı belirtir, bu önemli süreçte cumhurbaşkanlığı görevinizde başarılar dileriz.” (Kaynak Mezopotamya)
Editör: Haber Merkezi