ANKARAÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Önceki gün toplanan HDP MYK, İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar aldı. HDP, İstanbul’da tek bir oyun bile boşa gitmemesi için yoğun çaba sarf edecek.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki gün parti genel merkez binasında gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, 23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin önemli kararlar alındı. “Faşizmi yenelim Türkiye’yi demokratikleştirelim” şiarı ile İstanbul seçimleri için çalışmalarını hızlandırma kararı veren HDP, bu kapsamda, parti yönetimini seferber edecek.


HDP İSTANBUL SEÇİMLERİNE YÜKLENECEK


Toplantıda, HDP’nin son seçimlerde gösterdiği başarı ve izlediği stratejiyle Türkiye’de yaşayan her kesimin partisi olduğunu ve Türkiye’nin temel muhalefet gücü olduğunu ispatladığı vurgulanarak, HDP’nin bundan sonraki süreçlerde de Türkiye’nin asıl muhalefet gücü olacağının altı çizildi.  Toplantıda HDP’nin bu kapsamda Türkiye demokrasisi için daha aktif ve daha etkili bir demokrasi cephesi ile İstanbul seçimlerine yüklenileceği kararı alındı. Toplantıda. HDP’nin asıl amaçları arasında İstanbul seçimlerinde tek bir oyun dahi boşa gitmemesi olduğu vurgulandı. HDP, bu kapsamda çalışmalara hız verecek.


ÖCALAN’IN MESAJLARI İÇİN PLANLAMAYA GİDİLECEK


HDP’nin toplantıda aldığı ve üzerinde yoğunca tartışma yürüttüğü diğer bir önemli konu ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen avukat görüşmesinde Öcalan’ın kamuoyuyla paylaştığı 7 maddelik metin oldu. Yapılan tartışmalarda söz konusu 7 maddelik deklarasyonun daha fazla tartıştırılması için belli planlamalara gidileceği kararlaştırıldı.


‘OPERASYONLAR ÇÖZÜM VE DİYALOG ZEMİNİNİN OLUŞMASINI GECİKTİRİR’


MYK’de konuşulan bir diğer konu ise PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin boyutu ile Türkiye’nin sınır dışı ve Kürt illerinde yaptığı operasyonlar oldu. HDP bu konuya ilişkin ise, tecridin belli boyutta kaldırılmasının Türkiye’nin demokratikleşmesi ve temel sorunların çözümü için demokratik mücadeleyi güçlendirdiği tespiti yaptı. Toplantıda ayrıca yapılan sınır dışı operasyonlar ile yanlış politikaların biran önce son bulması için yoğun tartışmalar yürütüldü.


MA / Selman Güzelyüz
Editör: Haber Merkezi