ANKARA- İzmir’den HDP Genel Merkez binası önüne getirilen Mehmet Laçin isimli kişi için polis seferberliğine tepki gösteren milletvekilleri, “Deniz Poyraz’ın katilini getiremezsiniz” ifadelerini kullandı. 

İzmir’de çocuğunun dağa götürüldüğü iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde nöbet tutturulan Mehmet Laçin isimli bir kişi, partinin Genel Merkez binası önünde kamp kurdurmak amacıyla Ankara’ya getirildi. Dün Meclis ve Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde açıklama yaptırılan Laçin, sabah saatlerinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan HDP Genel Merkez binası önüne getirilmek istendi. 

Sabah saatlerinde parti genel merkezinin bulunduğu Büklüm Sokağı, polis tarafından ablukaya alındı. HDP’nin 27 Eylül açıklayacağı deklarasyon öncesi yapılacak toplantı nedeniyle partinin milletvekilleri de parti genel merkezinde toplandı.

Polis, Laçin için sokakta bulunan araçların kaldırılması ve milletvekillerinin içeri girmesini talep etti. Duruma tepki gösteren milletvekilleri, “Deniz Poyraz katillerini getiremezsiniz. Bu adam Deniz Poyraz katledilirken bekçilik yapmıştır. Polis onu koruyor" diyerek, izin vermeyeceklerini söyledi. 

PARTİ BİNASINA DEV PANKART 

Gerginlik devam ederken, HDP binasına Deniz Poyraz’ın fotoğrafının olduğu ve “Deniz Poyraz’ın katillerini ve katillerin destekçilerini tanıyoruz. Hesap Soracağız” yazılı dev pankart asıldı. Bu sırada polis milletvekillerine müdahale etti.

Mehmet Laçin isimli kişi, polis korumasıyla bayrak ve fotoğraflarını çıkartarak, açıklama yapmaya çalıştı. HDP’li milletvekilleri, “Direniş devam ediyor”, “HDP halktır, halk burada”, "Katil defol", "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganlarıyla, Laçin’in açıklama yapmasına izin vermedi.

Laçin’in açıklama yapma girişimi sırasında HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, megafondan “Dikkat dikkat, halk konuşuyor” dedi. Bu sırada polisler tarafından megafon alınmaya çalışılsa da HDP’li milletvekilleri izin vermedi. 

İMRALIYI ADRES GÖSTERDİ

Daha sonra konuşan Kemal Bülbül, “Recep Tayyip Erdoğan da geldi. Süleyman Soylu da geldi. Gelin yüreğiniz varsa görüşelim, konuşalım, bu sorun nasıl çözülür, ortaya koyalım. Biz buradayız, vekillerimiz, eşbaşkanlarımız burada, Türkiye halklarının iradesi burada. Güvenlik güçleri, siz alet oluyorsunuz. Gelsin Süleyman Soylu, buraya gelsin. Kürt halk iradesi İmralı'da tutulan Sayın Öcalan’dan Selahattin Demirtaş'a, Aysel Tuğluk’tan Gültan Kışanak’a kadar herkes demokratik çözüm, barış istiyor. Öyle yağma yok, halkın iradesi var” diye konuştu. 

HAVUZ MEDYASI DA DEVREDE

Laçin’in açıklama yapmasına izin vermeyen HDP’li vekiller ile polis arasında bir kez daha tartışma yaşandı. Bu sırada HDP’li vekilleri parti binasına sıkıştırmaya çalışan polisleri çekmeyen iktidara yakın medya, Laçin’i alandan uzaklaştırarak, görüş almaya çalışması dikkat çekti. Daha sonra parti binasına doğru gelen Laçin, HDP’li vekiller tarafından engellendi, “Katil defol”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür” sloganlarıyla sesinin duyulmasına izin verilmedi. Polisler tarafından alandan uzaklaştırılan Laçin, parti binasının bulunduğu sokağın yukarı tarafındaki girişinde bekletiliyor. 

EMNİYET SEFERBERLİĞİ 

HDP’li milletvekillerinin de parti önünde bekleyişi devam ediyor. Bu sırada HDP’li milletvekillerinin yolu trafiğe açmasını isteyen polise, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “Ankara Emniyeti katili korumak için seferber olmuş. Bizde demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Sizin yataklık ettiğiniz şey hukuksuzdur, korumaya çalıştığınız kişide kanunsuz eylem yapmaktadır” sözleriyle tepki gösterdi. 

‘KATİLE GÖZCÜLÜK YAPAN BİRİ’

Polisin yeniden anons geçmesine ise bu sefer HDP’li Mehmet Rüştü Tiryaki de tepki gösterdi. Açıklama yapan Tiryaki, “Kanuna uygunsuz eylem yapmakla suçlanıyoruz. Yolu biz mi kapattık? Parti binalarımızın önünde açıklama yapmamıza izin vermeyenler, Genel Merkezi’mizin önüne birini getirecek, sonra bizi kanuna aykırı davranmakla suçlayacak” dedi. Tiryaki, herkesin protesto hakkı olduğunu söyleyerek, “Bugün burada farklı bir şey yaşıyoruz. Deniz Poyraz’ın katliamında gözcü olduğunu düşündüğümüz biri var. Arkadaşlarımız buna tepki gösteriyor. Biz mi yolu kapatıyoruz, güvenlik görevlileri kapatıyor. Binamızın önü açık” diye konuştu. 

HDP önündeki bekleyiş devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi