ANKARA - HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, Kerbela’nın yıl dönümüne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Yezit’e ve onun bugünkü temsilcilerine bin kere lanet olsun" denildi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Zeynel Özcan ve Kemal Bülbül, Kerbela’nın yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.  HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu adına yapılan açıklama şöyle:


"Acılar hala taze, belleklerimizdeki yeri hala çok diri


1338 yıl önce Kerbela çöllerinde Yezit’in haksız, zorba iktidarına biat etmediği için 72 yol arkadaşı ile birlikte türlü işkence ve zulümle Hakka yürüyen İmam Hüseyin, yol yürüyenlere, yol sürecek olanlara Nur olmaya devam ediyor.  Hakkın kandilindeki Nur, Hüseyin aşkına bütün insanlığı aydınlatıyor. Kerbela’da Hüseyni mirasını sahiplenen Aleviler, Hakikatin Nurunu cemlerinde Ceraglar yakarak nesilden nesle aktarıyor.


1338 yıldır Yas-ı Kerbela’da 12 gün boyunca matem orucu tutan Aleviler, İmam Hüseyin’in yolundan Zeynep Ananın cesaretiyle yürüyeceklerini, Hakk Yolu’ndan ayrılmayacaklarını, güç, para, iktidar, saltanat adına zulüm edenlerin safında olmayacaklarını, zalime biat etmeyeceklerini haykırıyorlar.


Hüseyni duruşun rehberliğini kendilerine tarihsel miras edindikleri içindir ki Aleviler, tarih boyunca iktidarlar tarafından dışlanmış, yok sayılmış, baskıya, zulme ve katliamlara maruz kalmışlardır. Bundan dolayıdır ki, dünyanın her hangi bir yerinde acı çeken, zulme uğrayan tüm canlarla, canlılarla beraber olmak, bir olmak aşkındadırlar. Bundan dolayıdır ki, Hakk Yolu’nu aydınlatan Hüseyni çizgi, Alevi felsefesinde kamil insan olmak, rızalık ve Rıza şehri şeklinde ifade bulmuştur.


Bundan dolayıdır ki, Ortadoğu’da hala kafa kesen bugünün Yezitlerine karşı Hüseyni bir duruş sergilemek, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık zulüm günlerinde Hakkın kandilindeki Nuru takip etmek, hakikati haykırmak, kötülüğün en çirkin suretlerinden biri olan faşizme karşı barışı, özgürlüğü, eşitliği ve adaleti savunmak cümle canların görevi, yolumuzun, süreğimizin gereğidir.6


Yol cümleden uludur. Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin yolumuzun ışığı, rehberidir. Bu yolda Hüseyni çizgide, Zeynep’in cesaretiyle yürüyen ve hakikat aşkına bugüne kadar türlü ezalar, cefalar, zulüm ve işkenceler gören, ser verip sır vermeyen, can verip yolundan dönmeyenlerin anıları önünde saygıyla eğiliyor, bu amaçla tutulan matem oruçlarının Hakk katında kabul ve makbul olmasını diliyoruz. Yezit’e ve onun bugünkü temsilcilerine bin kere lanet olsun. Hakk yar ve yardımcımız, Hızır yoldaşımız olsun."
Editör: Haber Merkezi