HABER MERKEZİ- Meral Beştaş ve Mahmut Tuğrul başkanlığındaki HDP heyeti Qubad Talabanî’yi ziyaret etti.

Meral Beştaş ve Mahmut Tuğrul başkanlığındaki Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti Güney Kürdistan’a gitti. Heyet, Goran Hareketi'yle görüştükten sonra Kürdistan Bölgesel Hükümeti Başkan Yardımcısı ile bir araya geldi. Heyet, Qubad Talabanî ve YNK İlişkiler Bürosu yöneticisi Cemal Tahîr ile görüştü.

Heyet Talebani’yle görüştükten sonra eski YNK Genel Sekreteri Celal Talabani'nin Süleymaniye'nin Dabaşan Tepesi'ndeki mezarını ziyaret ederek çelenk bıraktı.

Burada HDP'li heyet adına HDP'nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş konuştu. Beştaş, Mam Celal Talabanî'yi anarak şunları söyledi: "Mam Celal, ulusal birlik için büyük çabalar verdi. Mam Celal'i saygıyla anıyoruz. Mam Celal'in ulusal birlik yolunda yürümeye devam edeceğiz."

'BİZE BİRAKUJİYİ AŞILAYANLARA KARŞI DURMALIYIZ' 

Beştaş, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: "Biz birakuji istemiyoruz, birakuji Kürtlere hiç bir zaman faydası olmadı. Biz diyoruz neresi olursa olsun her Kürt halkının birbirine karşı durmaması ve kardeş kanı akmaması gerektiğini söylüyoruz. Bize kardeşimizi öldürmeyi aşılamak isteyenlere karşı durmalıyız." Dedi. 

HDP heyetinin bölgedeki temasları devam edecek. ( MA)

Editör: Haber Merkezi