BATMAN – Batman’da darp edilerek gözaltına alınan ve sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, demokratik haklarının engellenmek istendiğini söyledi.

MA'nın haberine göre;Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç’un gözaltına alınmasını dün protesto etmek isteyen partililer, polislerce darp edilmiş ve HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık ile parti üyesi Habip Azboy, gözaltına alınmıştı. Işık ve Azboy, bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan ve “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmekle” suçlanan Işık ve Azboy, adli kontrol talebi ile mahkemeye gönderildi. Mahkemede ifadeleri alınan Işık ve Azboy adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Işık ve Azboy’un serbest bırakılmalarının ardından HDP il binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına HDP Milletvekilleri Necdet İpekyüz, Remziye Tosun, Saliha Aydeniz, Nuran İmir, Semra Güzel'in yanı sıra Demokratik Toplum Kongresi Başkanlık Divanı Üyesi Selim Sadak, Barış Anneleri, partililer katıldı.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Basın toplantısında konuşan HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, demokratik haklarının engellendiğini ifade ederek, "Polis ilk olarak kapı önünde okumak istediğimiz açıklamaya izin verdi. İzin vermesine rağmen demokratik hakkımız engellendi ve darp edilerek gözaltına alındık. Geçtiğimiz gün de taziyemiz engellendi. Bu süreçte cenazelerimiz ve taziyelerimiz engelleniyor. Bizi yıldırmak ve sindirmek istiyorlar. Bizler bulunduğumuz her alanda HDP olarak halkımız ile birlikte geri adım atmayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz" diye konuştu.

DTK Başkanlık Divanı Üyesi Selim Sadak ise Toğuç'un demokratik siyasetin önemli temsilcisi ve dini bir kanaat önderi olduğunu belirterek, Toğuç'un derhal serbest bırakılmasını istedi. Demokratik siyasetin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Sadak, "Herkes düşüncesini özgürce dile getirme hakkına sahiptir. Bu ülke kimsenin babasının malı değil. Bu ülke üzerinde yaşayan herkesin ülkesidir" dedi.
Editör: Haber Merkezi