MARDİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; TJA öncülüğünde başlatılan “Değişim ve özgürlüğün için sen de ayağa kalk” kampanyasının startını Mardin’de en kısa zamanda vereceklerini belirten HDP İl Kadın Meclisi Sözcüsü Aysel Erol, Mardin’i kadınlarla değiştirip, dönüştüreceklerini vurguladı.


JINNEWS'in haberine göre; Tevgera Jinên Azad (TJA), kadına yönelik artan şiddet, katliam, çocuk istismarı ve doğa talanına karşı 5 aylık “Değişim ve özgürlüğün için sen de ayağa kalk” kampanyası başlattı. Bu kampanyanın yürütüleceği merkezlerden biri de Mardin. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Kadın Meclisi Sözcüsü Aysel Erol, planlama çerçevesinde erkeklere yönelik “toplumsal cinsiyet” paneli ile start vereceklerini dile getirdi.


Erkeklerin katılacağı panelle start verilecek 


Kampanyanın son yıllarda kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği bir süreçte ortaya çıktığını vurgulayan Aysel, “Bu kampanya aynı zamanda kadınların kendi toprağına, suyuna ve diline sahip çıkma projesidir. Mardinli kadınlar olarak bu konuda daha önce de adımlar attık. 5 aylık kampanya sürecinde kadınlara yönelik program ve eğitimlerin dışında sadece erkeklerin katılacağı bir panel ile startı vermeyi düşünüyoruz. Toplumsal cinsiyet, kadına yaklaşım, kadın mücadelesi ve son süreçte yaşanan zorlukları anlatan bir panel yapmayı düşünüyoruz. Uzun bir süredir devam eden bir kadın atölyemiz var. O atölyede de bunun tartışmalarını yürütüyoruz” dedi.


‘Bir toplumu değiştirip dönüştürecek olan kadındır’


Planlamayı hızlandırıp hayata geçirme noktasında adım attıklarını kaydeden Aysel, “5 aylık süre içerisinde sadece eylem etkinlik kısmında değil özelde kadınlara ve Mardin’de yaşayan bütün insanlara kadın kurtuluş ideolojisini, kadın mücadelesinin nerede olduğunu, bundan sonra nasıl planlama yapılacağını anlatma noktasında çabamız olacak. Bu çalışma doğrultusunda tabi ki beklentilerimiz de var. Bir toplumu değiştirip dönüştürecek olan kadındır. Kadının mücadelesi ve eğitimi, özgür kadını yaratma modeli üzerinden ele almamız gerekiyor. Örgütlü bir kadının, kendi mücadelesinin yanı sıra çevresinde, ailesinde ve toplumda büyük değişimler yapacağına inanıyoruz. ‘Örgütlü kadın toplumu değiştirir’ fikrini 7’den 70’e herkese anlatacağız” diye konuştu.


‘Mardin’deki bütün kadınlara ulaşacağız’


Kadınlarla bir araya gelerek çıkaracakları planlamadan sonra çalışmalarına hız vereceklerini dile getiren Aysel, şöyle devam etti: “Bu anlamda biz kampanya esasında çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Eğitim ve panellerimize halkla diyaloglarımıza daha çok hız vereceğiz. Bizler Mardinli kadınlar olarak dilimize, kültürümüze, toprağımıza ve suyumuza sahip çıkma noktasında bütün çalışmalarımız ile hazırız ve projelerimizi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Mardin’deki bütün kadınlara ulaşıp onlara anlatacağız.”
Editör: Haber Merkezi