İZMİR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'de, parti binalarına silahlı olarak giren bir kişinin binayı ateşe verdiğini duyurdu. İçeride bir parti çalışanının olduğu bildirildi. 

HDP'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir'de parti binamız silahlı bir şahıs tarafından basılarak binamız ateşe verildi. İçeride görevli bir arkadaşımız bulunmakta. Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır."

HDP'nin yer aldığı kattaki camların kırıldığı görülürken, polis bina çevresini güvenlik kordonuna aldı. Binanın yakınından geçen tramvayın seferleri de durduruldu. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedilirken, bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

HDP'DEN İL BİNASINDA TOPLANMA ÇAĞRISI

HDP saldırıya ilişkin partililere il binasında toplanma çağrısı yapıldı. Açıklamada, "İzmir’deki provokasyon ve alçakça saldırıya karşı HDP’liler Konak’ta bulunan il binamızda toplanıyor. Her saldırı korkak saldırganları küçültürken, partimize sahiplenmeyi arttıracaktır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan HDP MYK Üyesi Mahfuz Güleryüz de gazeteci İrfan Aktan'a yaptığı açıklamada, silahlı bir kişinin bina içindeki bir HDP çalışanını rehin alıp binayı ateşe verdiğini söyledi. Güleryüz polisin olaya müdahale etmesini beklediklerini belirtti. Güleryüz aylardır binalarının önüne getirilen bir kişi üzerinden hedef gösterildiklerini ve yetkililere şikâyet ettikleri halde bir sonuç alamadıklarını, bu saldırının göz göre göre geldiğini de ifade etti. 

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Haber Merkezi