İZMİR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ RÖPORTAJ ARZELLA BEKTAŞ HAMZA ÖZKAN :

HDP İzmir milletvekilli adayı Süleyman Gündüz; AKP'nin denemediği hiç bir ekonomik ve siyasal yöntem kalmadı ve bu seçimle AKP gidecek ülkeyi yönetemeyen ekonomik krizle boğuşan bir noktadadır. 



Merhaba
•Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
1972 Muş/Varto doğumluyum,ilk ve ortaokulu doğduğum köyde orta okulu Varto da okudum.liseyi İzmir’de devam ettim.uzun yıllar muhasebe işi yaptım.4 yıldır İzmir’de konut imalatı işini yapmaktayım.
•Neden siyaset
1990 da Kürtlere yönelik göçertme faili meçhuller köy boşaltmalar ve yakmalar beni derinden etkilemişti ,doğal olarak siyasetin içinde kendimi buldum.yaşanan yanlışlara karşı çıkmak bir direniş ruhunun gelişmesi ile siyaseten yapılacak çok şeylerin olduğunu düşündüğümden siyasete aktifleştim.
•HDP den aday olma fikri ne zaman oluştu?
2015 Haziran ve 2015 kasım da HDP den adaydım.Fakat bu defa adaylığı düşünmüyordum, sürecin hassaslığını düşündüm bir çok arkadaşımız cezaevinde olması siyasette boşluk yaşanmasın diye tekrar aday oldum
•siyasi geçmişinizden biraz bize söz eder misiniz?
Evet ben 1993 yılında İstanbul DEP gençlik çalışmaları ile başladım uzun yıllar İzmir de gençlik çalışmaları yürüttüm.sonra HADEP gençliği ve ilçe başkanlığı,2002 Yılında DEHAP menemen ilçe başkanlığı sonrasında DTP,BDP İzmir il yönetimlerinde defalarca yer aldım.En son DBP İzmir il eş başkanlığı görevini yürüttüm.
•Eş Genel Başkanlarının tutuklandığı bir dönemde Milletvekili olarak ne kadar etkili olabilir siniz?
Tabi ki Eş genel başkanlarının tutuklanması tarihi bir utanç , bizim siyasi geleceğimiz de bedellerin ödendiği ve hala da bedeller ödeyerek bir mücadele çabası içerisindeyiz.siyasetin sorunları çözme sanatı olduğunu düşünüyorum bundan dolayı bu zorlu mücadeleyi göğüsleyebileceğimi düşünüyorum.
• Siyasi süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bur dan baktığımızda yaşadığımız coğrafyada sorunların gün be gün artmakta olduğu ve giderek siyasal çözümlerin esas alınmayarak Kürtler in hiç bir talebi kabul edilmediği gibi Kürtlerin genelde elde ettiği kazanımları bertaraf etmek isteyen ve Orta doğu coğrafyası yeniden şekillenirken Kürtlerin olmadığı ve Kürtlerle sorunları çözmeleri gerekirken işleri ABD RUSYA İRAN ile Kürtlerin olmadığı bir yapılanmaya gayret etmektedir şer Tabi ki bu tarz yaklaşım bahs ettiğim ve Kürtlerin yaşadıkları ülkelerin çözümsüzlüğüdür.
Bu yapılacak seçimde AKP'nin hiç bir şeye çözüm olamaması ve tükenişinden dolayı seçime gidilmiştir.


• Akp bu seçimde gider mi?
AKP'nin denemediği hiç bir ekonomik ve siyasal yöntem kalmadı ve bu seçimle Akp gidecek ülkeyi yönetemeyen ekonomik krizle boğuşan bir noktada ve AKP gidicek bizde ona el sallayacağız
• AKP giderse bunda HDP'nin rolü ne olur?
Yıllardır iktidara gelen partilerin gidişi özellikle Kürt sorununa yanlış yaklaşımlarındandır DYP ANAP DSP vs AKP de Kürtlere askeri yöntemden başka bir çözüm üretemediğinden HDP ye oy vermeyen Kürtler HDP oy verecek ve AKP'nin gidişi HDP'nin güçlenmesi ile olacak
•24 Haziran seçimlerinde İzmir’de idalımısınız?
Tabiki Hdp olarak iddialıyız.geçen seçimde İzmir’de başardık yine başaracağız fazlası ile
•İzmir halklarına bir çağrınız var mı?
İzmir şehir olarak çok çeşitli hakların ve inançların yaşadığı bir yer bütün haklara çağrım HDP ye güç verin destek verin HDP bu ülkenin insanlarını huzura özgürlüğe barışa kavuşturacak tek partidir.
• Son olarak Evleri yakılan zorunlu göçe tabi tutulan bir aile olarak bir an önce Barış ve özgürlüğümüze kavuşarak özlemini duyduğum köyüme dönmek istiyorum.  Ayrıca her saat çalışmalıyız, sandıklara titizlikle sahip çıkmalıyız. Ötekilerin Gündemi başta olmak üzere özgür basınla herkesi dayanışmaya çağırıyoruz. Biz kazanacağız şiarıyla halklarımızı saygıyla selamlıyoruz

 
Editör: Haber Merkezi