ANKARA - HDP Kadın Meclisi, yarın görülecek Kobanê Davası’na ilişkin “Yargılanan değil, yargılayan olacağız” açıklaması yaparak, kadınlara dayanışma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, yarın (26) görülecek 28’si tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobanê Davası öncesi yazılı açıklama yaptı. Kadın Meclisi’nin “Yargılanan değil, yargılayan olacağız!” başlıklı açıklamasında, “Kadın mücadelesine ve kazanımlarına dönük saldırılara her gün bir yenisi eklenirken, kadın mücadelesi yürüten aktivistler, siyasetçiler haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınarak tutuklanmaktadır. Bunun son örneğini, 6-8 Ekim Kobanî protestolarını gerekçe göstererek HDP’nin kadın mücadelesine, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesine yönelik açılan davada gördük” denildi. 

‘YARGILAYACAĞIZ’

Davanın “siyasi kumpas” olduğunu belirtilen açıklamada, “Siyasi bir kumpasla açılan bu davada 14'ü tutuklu 17 kadın arkadaşımızla birlikte yargılanan değil, yargılayan olacağız. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren kadınları zindanlara koyanları yargılayacağız! Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet ilkesini suç sayanları yargılayacağız! İstanbul Sözleşmesini feshetmek isteyenleri yargılayacağız! Ekoloji mücadelesi yürütmeyi suç sayanları, doğayı talan edenleri yargılayacağız! Kadın mücadelesi yürüten kadınları rehin alanları yargılayacağız. DAİŞ’in katlettiği kadınların sesi olacağız ve bu çeteleri serbest bırakanları yargılayacağız! ‘Kadın Mücadelesi Yargılanamaz’ diyen tüm kadınları da dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz!”  (MA)

Editör: Haber Merkezi