ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Eşine şiddet uygulayan Muş Milletvekili Mensur Işık’a ilişkin açıklama yapan HDP Kadın Meclisi, “Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız” diyerek gerekli mekanizmaların işletileceğini duyurdu.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a uyguladığı şiddete ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Yapılan açıklamada, “Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.


Açıklamada, konuya ilişkin araştırma yapıldığı ve gerekli mekanizmaların işletileceği belirtildi.


HDP Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklama şöyle: “Bu sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberi medyaya yansıdı. Basına yansıyan kadına yönelik bu şiddetle ilgili kadının beyanını esas alarak gerekli araştırmayı başlattığımızı belirtmek isteriz.


Kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele, HDP Kadın Meclisi olarak varlık ve mücadele gerekçemizdir. Şiddet kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında duracağız ve bununla mücadele etmekte ısrarlı olacağımızı bir kez daha kadınlar başta olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz.


Konuyla ilgili durumu araştırdığımızı ve gerekli mekanizmaları işleteceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

( MA )
Editör: Haber Merkezi