KARS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili ve Kars Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçim çalışmaları kapsamında, STK ve oda temsilcilerini ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi.

www.karspress.com'den Tacettin DURMUŞ'un haberine göre; HDP İl Binasında gazetecilere açıklama yaparak seçim gündemini değerlendiren Bilgen, şehri hep birlikte yönetme önerisini yineledi ve bir şehrin yönetiminin sadece siyasetçilerle olmayacağını ve sivil toplum örgütlerinin varlığının önemine değindi.

HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Nuriye Erkmen ve parti yöneticisi Kaya Nayki’nin de katıldığı toplantıda açıklamada bulunan Ayhan Bilgen, diğer partilerin adaylarının da seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirten Bilgen, diğer adayları da dinleyeceklerini söyledi.

Şehri yönetmek ile ilgili düşüncelerini diğer adaylarla da paylaşacaklarına dikkat çeken Bilgen, bir şehrin yönetiminin sadece siyasetçilerle olmayacağını ve bundan daha önemlisinin şehri, şehrin sorunlarını bilen muhataplarla birlikte yönetme iddiasını tekrarladı.

İlde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, meslek kuruşları, dernekler ve odaların da şehrin yönetiminde etkin olması gerektiğine de dikkat çeken HDP Kars Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen: “Bugün ve yarın seçim çalışmalarımız kapsamında, sivil toplum örgütleri, meslek kuruşları, dernekler ve odalarımızı ziyaret edeceğiz. Onlarla görüşmelerimizde önerileri olursa bu önerleri de kampanyalarımız boyunca değerlendireceğiz. Biz değerli temsilcilerimizi sadece kazanana kadar ziyaret etmeyeceğiz. Kazandıktan sonra da şehri birlikte yöneteceğiz. Elbette diğer adaylar da kampanyalarında ve vaatlerini ortaya koyacaklar.
Bu şehrin yoksulluk sorunu çözülmeden, hiçbir sorunu çözülemez

Ancak bir şeyin bilinmesini istiyorum ki; bu şehrin işsizlik ve yoksulluk sorunu çözülmedikçe, esnaf siftahsız dükkân kapattıkça, bu şehrin ne güvelik sorunu çözülebilir nede belediye hizmet edebilir hale gelebilir. Ne de bu şehirdeki göçü durdurmak mümkündür. Çeteleşmeye, uyuşturucuya, hırsızlık olayına da baksanız bunun kaynağının işsizlik olduğunu göreceğiz. Şimdiye kadar neden bu sorunlar çözülmedi de; seçim çalışmaları kampanyasında dillendiriyorlar? Bu iktidar 17 yıldır bu şehri ve ülkeyi yönetirken neden bu süre zarfında işsizlik sorununu çözmedi? Bunları çözmek için projeler geliştirdi de bu girişimi muhalefet partileri mi engelledi? Bu şehre hizmet verildi de biz mi karşı çıktık? Bunun çözümüne dayalı hiçbir faaliyet içinde bulunmayanların şimdi seçim döneminde yeni bir partiymiş hiç şehri ve ülkeyi yönetmemiş gibi vaatte bulunmalarının halkta bir karşılık bulmayacaktır.

Karadağ Mahallesindeki çöplerini temizlesinler

Ben küçük bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer şehre katkı da bulunmak istiyorlarsa 31 Mart sonrası için vaatte bulunacaklarına 31 Mart'a kadar çöp haline getirdikleri Karadağ Mahallesindeki çöplerini temizlesinler. Bir şehir düşünün ki bir mahalle çöplük haline gelmiş ve bu sorunu bile çözmeye güç yetiremiyorlar. Burada yaşayanların sağlık sorunları için bir çözüm üretemeyenlerin; boş vaatlerde bulunmanın Kars'a hiçbir faydası bulunmayacaktır.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi