BATMAN-KOZLUK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kozluk Belediyesi Eş Başkanı Nazime Avcı, partinin yönetimindeki Kozluk Belediyesi Başkanı Ayhan Eren ile ilgili  ilçe binasında basın açıklama yaptı.

HDP Kozluk Belediyesi Eş Başkanı Nazime Avcı

Haber: Özlem Kırmızıtoprak

"Değerli Kozluk Halkına, Bildiğiniz üzere 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sizlerin irade beyanı ile bu görev bizlere takdim edildi. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tek düşüncemiz, Kozluk halkına Toplumcu Belediyecilik anlayışı ile hizmet etmekti. Fakat Kozluk Belediyesi önceki AKP yönetimi tarafından yönetilmekteydi. Bu zihniyetin belediyede yarattığı bir tahribat ve bununla beraber maddi olarak yıpratılmış bir belediye ile karşılaşacağımızı tahmin ediyorduk.

Bizler, Kozluk halkının iradesini temsil etmek için aday olduğumuz günden bugüne kadar, iktidarın ve onun temsilcilerinin her türlü zorbalıklarını ve engellemelerini göze alarak, bu görev ve sorumluluğu kabul ettik. Kozluk halkı olarak, iradenizi son ana kadar savunmamız için bizlere bu görevi verdiğinizin bilincinde olduk. Ayhan Eren’de seçim sürecinde devletin tüm faşizan ve zorba politikalarını bilerek ve bunlara karşı iradenizi savunacağını defalarca beyan etmiştir.

Seçimleri kazandıktan hemen sonra belediyede yaptığımız ilk incelemelerde, belediyede yaratılan tahribatın ve talanın boyutu beklediğimizin çok daha ötesinde bir durumdaydı. Halka hizmet etmesi gerekenler, bu halkın tüm değerlerini talan ederek, kendilerini ve yandaşlarını nasıl zengin edebiliriz arayışına girmişlerdi bu 5 yıllık süre içerisinde.

Bizler Kozluk Belediyesinin seçilmişleri olarak, Kozluk halkına hizmet yapmak için başvurduğumuz tüm devlet kurumlarından ret cevabı ile gönderildik. Yaratılan tahribat bu şekilde devlet eliyle daha fazla eşelenmek isteniyordu. İktidarın HDP belediyelerine karşı düşmanca tutumları bu dönemde Kozluk Belediyesine karşı da devam etmiştir.

İktidar bu dönem de HDP belediyelerine karşı üç temel taktik üzerinden yaklaşmıştır. Birincisi; HDP’li belediyelere yönelik finansman kaynağını kesintiye uğratarak, “HDP belediye halka hizmet yapmıyor” algısı oluşturmak ve halk ile karşı karşıya getirmek. İkincisi; belediye eş başkanlarına ve meclis üyelerine dönük, psikolojik savaş yöntemleri ile tutuklanma, kayyım atama gibi argümanlar ile korkutma ve HDP’den istifa ettirme politikası. Üçüncüsü; bu psikolojik savaşa karşı dik durup, boyun eğmeyen seçilmişlerimizin iradelerini gasp etme ve kayyım atama girişimi olmuştur.

İktidarın yürüttüğü bu psikolojik savaş yöntemlerinin bir sonucu da Ayhan Eren üzerinde sonuç vermiştir. Kendisinin son zamanlarda belediye içerisinde eşit ve demokratik olmayan yönetim tarzı bizler tarafında rahatsızlık ile karşılanmış ve bu durum kendisi ile paylaşılmıştır. Bizlerin bu süreçte kendisinin yanında olduğumuzu beyan etmemize rağmen, Ayhan Eren sürekli farklı nedenler öne sürmüştür.

Son yaşanan gelişmeler ile beraber Ayhan Eren’in bu davranışları anlamını bulmuştur. Ayhan Eren; onurlu Kozluk halkının kendisine vermiş olduğu bu sorumluluğu kaldıramadığını ve iradesini faşizme teslim ettiğini açıklamıştır. Bizler Kozluk halkının seçilmişler iradeleri olarak kendisine şunu söylemek istiyoruz; ihanetin ve halka sırtını dönmenin mazereti asla olmayacaktır.

Bir kez daha buradan Kozluk halkımıza karşı olan sorumluluk bilincimiz ile iradelerini sonuna kadar savunacağımızı ifade ediyoruz. Sizlerin de bizler kadar, tüm bu yaşananları üzüntü ve öfke ile takip ettiğinizi biliyoruz. İradenizi savunamayan zayıf kişiliklere karşın, hep birlikte daha güçlü duracağımızı bilmenizi isteriz. Bizler Eş Başkan ve meclis üyeleri olarak seçimde sizlere verdiğimizin sözden bir an bile olsun dönmeyeceğimizi, görevimizin başında sonuna kadar sizlere hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz. Sizin olanı, size vermek için sonuna kadar çabalayacağız.

Tarih her zaman ve her koşulda direnenleri yazar. Haksızlık karşısında onurlu ve ahlaklı bir duruş sergilemeyenler, hırsızların safında yer alanlar, tarihin karanlık sayfalarında kendilerine yer bulacaktır."
Editör: Haber Merkezi