ANKARA- HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun kamu görevinden ihraç edilmesine ilişkin OHAL Komisyonu'na yaptığı itiraza 710 gün sonra ret cevabı geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekili olmadan önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği doktorluk mesleğine geri dönmek amacıyla Meclis OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru reddedildi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, başvurunun reddi kararının "haksız ve hukuksuz" şekilde verildiğini söyledi. Milletvekili seçilmeden önce de barış ve insan hakları savunucusu olduğunu anlatan Gergerlioğlu, bu bağlamda yaptığı bir paylaşım nedeniyle görevinden ihraç edildiğini söyledi.

KARAR 710 GÜN SONRA VERİLDİ

Komisyon kararını gösteren ve OHAL Komisyonu'na itirazının üzerinden 710 gün geçtikten sonra ret kararı verildiğini belirten Gergerlioğlu, "Yüzlerce, binlerce kişiye yaptıkları haksız muamelelerin hesabını soran Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu'na böyle cevap verdiler" dedi. Komisyonun kararını eleştiren Gergerlioğlu, "OHAL Komisyonu, ihraç itirazımı, haksız ve hukuksuz şekilde reddetti. Herhangi bir kanıtları da yok. Tek kelime Kürtçe bilmeyen bir Türk'üm ama 'Kürtçü' olmakla suçlanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Gergerlioğlu, Komisyon üyelerinin, kararları dolayısıyla bugün yargılanmadığını ancak üzerlerindeki yargı zırhı kalktığında bu kararlarının hesabını vereceklerini söyledi. (MA)

Editör: Haber Merkezi