HABER MERKEZİ- Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında, Gara’daki askeri operasyonda yaşamını yitiren 13 asker ve polisle ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

BİA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırları içindeki Gara'ya yürüttüğü operasyonda yaşamını yitiren 13 asker ve polisler hakkında sosyal medya paylaşımlarına soruşturma başlattığını açıkladı.

TIKLAYIN-Akar, PKK'nin elindeki 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı

Başsavcılık "Paylaşım yapanlar hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında terör örgütü propagandası yapmak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından soruşturma başlatılmıştır" dedi. 

TIKLAYIN-Gara'da yaşamını yitiren 10 asker ve polisin kimlikleri açıklandı

Başsavcılığın açıklmasının hemen ardından Anadolu Ajansı, Kaya ve Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Kaya, soruşturmaya konu olan paylaşımlarında, "Hakikatler bu kadar mı çarpıtılır? Bu esir askerlerimizin aileleri defalarca bizleri ziyarete geldiler, partilerle görüştüler. Biz #barış dedikçe saldırdılar. Esir kampını TR bombaladı ve öldükleri anlaşılınca durdular. #Savaş tezkerelerine evet diyenler şimdi ağıt yakıyor" dedi. 

Ne olmuştu?

Milli Savuna Bakanlığı 10 Şubat'ta, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın Gara bölgesine "Pençe Kartal-2 Harekatı" adı altında askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün yaptığı açıklamada, operasyonda, farklı tarihlerde PKK tarafından alıkonulan 13 asker ve polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Akar, "Barınak, sığınak ve mühimmat depoları ile sözde karargah yerlerinden oluşan 50'den fazla hedef başlangıçta hava harekatı ile başarılı bir şekilde tahrip edilmiştir" dedi.

MSB, 11 Şubat'ta yüzbaşılar Burak Coşkun ve Ertuğ Güler ile Astsubay Harun Turhan'ın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. (RT)

Editör: Haber Merkezi