İSTANBUL - Engelliler Haftası’na ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, iktidarın politikalarının engellilerin durumunu ağırlaştırdığını belirterek, “Bizi engelli hale getiren ayaklarımızın tutmaması, gözlerimizin görmemesi değil, tedbirlerin alınmamış olmasıdır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu, her yıl dünyanın 156 ülkesinde kutlanan 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’na ilişkin “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında başlattıkları “Engellilere Yönelik Ayrımcı Tabirleri Tespit Etme Araştırması” çalışmasına dair partisinin İstanbul il örgütünde basın toplantısı düzenledi.  

Piroğlu, hafta boyunca gerek yazılı gerek sosyal medyada engellilere ilişkin iktidar ve muhalefet tarafından çeşitli açıklamaların yapılacağını belirterek, klişe sözlerin tekrarlanacağına dikkat çekti. Pandemiden en çok etkilenenlerin engelliler olduğunu vurgulayarak, “Salgından binlerce kişi yaşamını yitirdi. İnsanlar sağlığa erişimi olabildiğince kısıtlandı. Bütün bu sorunların yaşandığı bir ortamda engellilerin sorunları katlanarak devam etti. Biz HDP olarak dikkat çektiğimiz şey engellilerin sorunlarının ortadan kaldırılmasına ilişkindir. Ama bu iktidar yaptıklarıyla daha da derinleştiriyor” dedi. (MA)

Editör: Haber Merkezi