MARDİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Açıklama yapan HDP İl Örgütü, Amak’ın serbest bırakılmasını istedi.


Mardin girişinde Genel Bilgi Tarama (GBT) yapıldığı sırada gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Eylem Amak, Mardin Adliyesi'ne getirildi.


Amak'ın adliyeye getirildiğini duyan HDP il, ilçe yöneticileri ve ailesi adliyeye geldi.


Gece İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Amak, "örgüt üyesi olmak" ile suçlanıyor. Sağlık kontrolü ardından adliyeye getirilen Amak, savcılık ifadesi ardından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.


HDP İL ÖRGÜTÜ'NDEN AÇIKLAMA


HDP Mardin İl Örgütü de Amak'ın gözaltına alınmasını protesto etti. Yapılan yazılı açıklamada partilerine yönelik siyasi soykırım operasyonlarının devam ettiği belirtildi. 24 Temmuz'da Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan ev baskınlarının hatırlatıldığı açıklama da, "İl Eşbaşkanımız Eylem Amak, partimizin benimsemiş olduğu demokratik siyaset anlayışı ile görevini yerine getirmekten başka bir şey yapmamıştır. Bu anlamda eşbaşkanımızın gözaltına alınması haksızlık ve hukuksuzluktur.


GERİLİM VE KUTUPLAŞMADAN BAŞKA BİRŞEY YARATMAZ


Bizler şu gerçeği çok iyi biliyoruz ki bu baskı ve tutuklamalar ile amaçlanmak istenen, demokratik siyasete ve bunun yürütücüsü olan siyasetçilere darbe yapmaktır. HDP’nin başarısına tahammül edememek ve gözaltı ve tutuklamalarla, bu çalışmalarımızın önüne geçmek isteyenlere cevabımız, gözaltına alınan, tutuklanan her bir arkadaşımızın yerine daha fazla çalışmak, demokratik siyaset yapmaktan asla vazgeçmemek olacaktır. Buradan yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Baskı, gözaltı ve tutuklama politikalarıyla, toplumda daha fazla gerilim ve kutuplaşma yaşatmaktan başka bir şey elde edilemez.


BOYUN EĞMEYECEĞİZ


Bu anlamda haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan İl eş başkanımız Eylem Amak’ın gözaltına alınmasını kabul etmediğimizi belirtiyoruz. İl eşbaşkanımız derhal serbest bırakılmalı, ve görevinin başına gelmelidir. Bizler gözaltında olan il eş başkanımız ve tutuklu bulunan tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşması için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu baskı politikalarına asla boyun eğmeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi