MARDİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, "Kardeş Aile Kampanyası" kapsamında kentte şimdiye kadar yüzlerce aileye ulaştıklarını belirterek, 53 "Kardeş Aile" edindiğini aktardı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, partilerinin koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmak amacıyla başlattığı "Kardeş Aile Kampanyası’na ilişkin parti binasında açıklama yaptı. Salgın nedeniyle HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday, açıklamayı tek başına yaptı.


'DAYANIŞMAYI ÖRELİM' ÇAĞRISI


Bugüne kadar ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aile tespit ettiklerini söyleyen Kuday, kampanya ile ihtiyaç sahibi olan ailelerle dayanışacaklarını vurguladı. Durumu iyi olan aileler ile ihtiyaç sahibi aileleri buluşturmaya hazır olduklarını dile getiren Kuday, "Kardeş Aile" edinmek isteyenlerin partilerinin il ve ilçe örgütlerine başvurabileceklerini ifade etti. Kuday, “Gelin birlikte elimizi uzatıp, bu ailelere yardımcı olalım. Bunu yaparken reklam amacı taşımadan, aileleri rencide etmeden hareket etmeye özen gösteriyoruz. Gelin birlikte dayanışalım. Birlikte bu dayanışma ağlarını örelim” dedi.


YÜZLERCE AİLE İLE DAYANIŞILDI


Şimdiye kadar 250’yi aşkın ailenin ihtiyacına cevap olmaya çalıştıklarını, ancak henüz ulaşmaları gereken yüzlerce aile olduğuna dikkati çeken Kuday, kampanya çerçevesinde 53 ailenin de dayanışma göstermek isteyen ailelerle bir araya getirildiğini aktardı.

( MA)
Editör: Haber Merkezi