MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Bugün sabah saatlerinde HDP'li 82 siyasetçinin gözaltına alınmasına ilişkin yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Mersin İl Eş başkanı Mehmet Alış, "Bu saldırılar AKP'nin siyasi intikam saldırılarıdır. Yılmayacağız" dedi.

https://youtu.be/3i8lsOzGMKc?t=4

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da tutuklu bulunduğu 2014’teki düzenlenen Kobane eylemlerine ilişkin soruşturması kapsamında 82 siyasetçinin gözaltına altına alınmasına HDP Mersin İl Örgütünden tepki geldi. Parti İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasıyla gözaltılar kınanırken, açıklamaya Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinden de destek geldi.

Partilerine yönelik gözaltılara karşı kendileriyle dayanışma gösteren kurum ve parti temsilcilerine teşekkürlerini ileterek kamuoyuna açıklamada bulunan Alış, "Daha önce partimizde MYK üyeliği ve yöneticilik yapmış, aralarında Kars Belediyesi Eşbaşkanımız Ayhan Bilgen ile önceki dönem Milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder’in de bulunduğu onlarca arkadaşımız sabah saatlerinde gözaltına alındı. Bu bir gözaltı operasyonu değil intikam operasyonudur. AKP-MHP faşizminin topluma dayattığı kötülüğün ve nobranlığın geldiği boyutu göstermektedir. Bu karar bir yargı kararı değil dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır" dedi.



Gözaltı kararında yargının aparat haline getirildiğini söyleyen Alış, "Devlet Bahçeli’nin her söylediğini talimat gibi algılayan 'Bahçeli’nin serbest bırakılmasını istediği' herkesi ertesi gün serbest bırakan, Erdoğan’ın tutuklanması gerektiğini belirttiği herkese ertesi gün operasyon çeken bu yargı zihniyeti pespaye hale gelmiştir" diye belirtti.

"Bizler iktidarın karşısında demokrasiyi inşa edecek ve faşizme son verecek gücüz" diyerek konuşmasına devam eden Alış, "1 Haziran-1 Eylül’de Üç Aylık Demokratik Mücadele Programımızı gerçekleştirdik. Geçen hafta Anti-faşist Bloğun büyümesini dağlayacak güç olduğumuzu söylemiştik. Bugün bu söylemin teyidi geldi. Biz bu iktidarın karşısında demokrasiyi inşa edecek, faşizme son verecek gücüz. Düzmece operasyonlar bu kararımızdan bizi vazgeçirmek bir yana daha da güçlü kılacak. Bu saldırı aynı zamanda 31 Ağustos’ta açıkladığımız 'Barışa çağrı deklarasyonumuza' iki hafta önce başlattığımız Demokrasi İttifakı ve 'Anti-faşist blok' çalışmalarımıza verilmiş bir yanıttır. Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasi kuracağız. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanızda, koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi