img














MERSİN - HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, yarın kentte gerçekleştirecekleri buluşmayla kadınlara dönük tüm saldırılara karşı ortak bir tavır ortaya koyacaklarını belirterek, tüm kadınları etkinliğe davet etti.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), bir süre önce startını verdiği “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası kapsamında yarın Mersin kent merkezinde kadın buluşması gerçekleştirecek. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer, tüm kadınları saat 17.00’de Özgür Çocuk Parkı’nda yapılacak olan buluşmaya davet etti.


‘MOR KÜRSÜ’ KURULACAK


Şöfer, son dönemlerde kadınlara dönük gözaltı, baskı ve şiddetin arttığına dikkati çekerek, kadınlara dönük yapılan gözaltı operasyonlarına değindi. Kampanyalarının belediyelere atılan kayyımlara, ceza infaz yasasına, çocuk istismarına, kadın katliamlarına ve kadına dönük şiddete karşı başlatıldığını anlatan Şöfer, “Bu buluşmalarda kadın haklarımızı, kadın mücadelesinin her yerde olduğunu ve sokaklardan ayrılmayacağımızı bir kez daha haykırdık. Haykırmaya da devam edeceğiz. Mersin’de 19 Temmuz Pazar günü Özgür Çocuk Parkı’nda milletvekillerimizin katılımıyla kadın buluşması gerçekleştireceğiz. Kampanya çerçevesinde iki haftadır mahallelerde kadınlar ile bir araya geliyoruz. Buluşmada kadınların haklarını ve sorunlarını dile getirebileceği mor kürsü kuracağız” dedi.


SALDIRILARA KARŞI ORTAK TAVIR


“Bu buluşmadaki amacımız bütün kadınların birlikte olduğunu dosta düşmana göstermek” diyen Şöfer, “Mersin’deki bütün kadınlara çağrımızdır; buluşmada yer alsınlar. Biz kadınız. Bizim en önceliğimiz kadın kimliğimizdir. O yüzden ırk, kültür, inanç, parti ayırımı olmadan tek hedefimiz kadınlara dönük olan tüm saldırılara karşı ortak bir tavır koymaktır. Bunun bir anlayış meselesi olduğunu bir kere daha göstermek için biz alanda olacağız. Pazar günü bütün kadınları orda olmaya çağırıyoruz” diye












( MA)














Editör: Haber Merkezi