MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- HDP Mersin İl Örgütü, yapılan ev baskınlarında aralarında HDP eski yöneticilerin ve GİŞ-DER Başkanı Abdülselam Kutlu’nun bulunduğu 7 kişi ilişkin il binalarında basın açıklma yaptı.

HDP Mersin İl Örgütü, "HDP İl Eski Eş Başkanımız Zelal Önen, İl Eski Eş Başkanımız Mustafa Işık Akdeniz Eski İlçe Eşbaşkanı ve bu dönem GİŞ-DER  Başkanı Abdusselam Kutlu, Yeni Dönem İl Yöneticimiz Nafiye Erkul, Akdeniz Eski İlçe Eşbaşkanı Münir Güzel, Toroslar Eski İlçe Başkanımız Cabbar Karabey,Parti Üyemiz Zozan İlgen ve Kadın Çalışma arkadaşımız Beritan Önen bu sabah Mersin’de gözaltına alınmışlardır. 


Hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin var olduğu, yargı mekanizmasının doğru işlediği hiçbir ülkede ‘böylesine siyasi rekabetten doğan keyfilik ile’ insanlar gözaltına alınmaz veya yapmadıkları eylemler üzerinden siyasetçilere suç atfedilmez. Türkiye’de ise maalesef her geçen gün artarak bunların hepsi yapılmaktadır. 
AKP-MHP Koalisyonu, muhalifleri susturmak ve bastırmak, demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğu kullanmakta, her türlü usulsüzlüğü yapmaktadır. İktidarlarını korumak ve devam ettirmek, ekonomik krizle sallanmaya başlayan koltuklarını muhafaza etmek ve bu krizi örtmek amacıyla, bir kez daha bir gözaltı dalgasını başlattıkları açıktır. Bu gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını veya sindireceklerini sananlar, 24 Haziran seçim sonuçlarına tekrar bakmalıdır. 
HDP’yi gayri meşru ilan eden anlayışın, partimizi her türlü hukuksuzluğu kullanarak demokratik siyasetten tasfiye etmeye çabalayan yaklaşımın kendisi demokratik meşruiyeti olmayan seçim sonuçları ile iktidarını sürdürmektedir. 


Bizler meşruiyetimizi AKP-MHP iktidarından değil, halkımızdan ve haklılığımızdan alıyoruz. Oyları ve destekleri ile HDP’yi parlamentoya taşıyan 6 milyona yakın yurttaşımız ve oy vermese de HDP ile dayanışmasını sürdüren ve gönül vermiş olan yurttaşlarımız bu iktidarın anlayışına karşı ortak mücadelemizin de ana taşıyıcılarıdır. 
Gözaltı ve tutuklamalar ile bizleri durdurmak hevesi sonuç alamayacaktır. Haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. 
Toplumun her kesimi ve herkes için demokratik bir ülke inşa edene kadar demokratik mücadelemize ve direnişimize devam etme konusunda kararlı olduğumuzu ve vicdan sahibi her yurttaşımızı dayanışmaya çağırdığımızı bir kez daha vurguluyoruz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
 

 

Editör: Haber Merkezi