İSTANBUL-İşçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisi gözaltına alındı.





3. Havaalanında işçilerinin kaldığı kampa jandarma ekipleri saat 03.00 sularında baskın düzenledi. Odaların kapıları kırılarak düzenlenen baskında elinde isim listesi olan jandarma ve polis, sendika temsilcilerinin de aralarından olduğu çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. HDP Miletvekili Ali Kenanoğlu, 400'e yakın işçinin gözaltına alındığını açıkladı

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları sebebiyle dün eylem başlattı. Eylem üzerine şantiyeye giren jandarma işçilere gazla müdahale etti.

Eylemin müdahaleye rağmen devam etmesi üzerine şirket yetkilileri işçilere görüşme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede şirkete 15 maddelik talep listesi iletildi. Taleplerin insani olduğunu söyleyen ve karşılanacağını ifade eden şirket yönetimi bunun protokole çevrilmesine itiraz etti. İşçi temsilcilerinin ısrarı üzerine "Ne yaparsanız yapın" diyen şirket yetkilileri görüşmeden çekildi.

Bunun üzerine işçilerin tepkisi gece saatlerinde de sürdü. Polis ve jandarma tarafından eylem yapan işçilere düzenlenen operasyonda çok sayıda işçi ve İnşaat-İş yöneticisinin gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İnşaat İşçi Sendikası Basın Sözcüsü Uğur Karadaş ve Yönetim Kurulu üyesi Özkan Özkanlı, İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür ve Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, Türkiye İşçi Partisi üyesi Yusuf Yılmaz'ın da gözaltına alındığını belirtildi.

HDP'Lİ VEKİLLER BARİKAT ÖNÜNDE BEKLİYOR 

Öte yandan HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Züleyha Gülüm, Zeynel Özen, Ali Kenanoğlu, Erkan Baş ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay da jandarma barikatı önünde bekliyor.

Editör: Haber Merkezi