ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP’nin video konferans yoluyla gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu toplantısı başladı. MYK’nin gündeminde, koronavirüse karşı toplumsal dayanışma ağlarının örülmesi için “Kardeş Aile Kampanyası” başlatılması bulunuyor.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı başladı. 15 günde bir toplanan parti MYK’si, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşanabilecek toplumsal krizlere dair önlemlerin ilk elden alınması ve dayanışma ağlarının hızlı yönetilebilmesi için haftada bir toplanma kararı aldığı öğrenildi.


Dünyada ve Türkiye’de yayılan salgına karşı devlet ve iktidardan beklenti yerine, krize dair toplumsal dayanışmayla ağların örülmesine dair çeşitli çalışmaların gündemde olacağı MYK’de, buna dair bir dizi çalışma planlamasının çıkarılması bekleniyor.


DAYANIŞMA AĞLARININ KURULMASI 


Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, HDP’nin zorluklarla mücadelede her koşulda halkı savunan bir pozisyonda olacağı ve bu noktada toplum arasında geniş dayanışma ağlarının kurulmasına yönelik hem örgütlenme hem de kampanya çalışmaları yürütmeye dair bir dizi tartışmalar yürütüleceği belirtildi.


‘KARDEŞ AİLE KAMPANYASI’ GÜNDEMDE


Edinilen bir diğer bilgi de MYK’de, “Kardeş Aile Kampanyası”nın başlatılması yönünde tartışmalar yürütüleceği oldu. Kampanyaya partili milletvekillerinin, Parti Meclisi (PM) üyelerinin, MYK ve belediye eşbaşkanlarının öncülük etmesi bekleniyor.


'DAYANIŞMA KARDEŞ AİLE'


Koronavirüs salgını ardından HDP Koronavirüs Kriz Koordinasyonu’nun şimdiye kadar yaptığı fizibilite çalışmaları kapsamında, kampanyanın yerellerde kurulan kriz koordinasyonlar üzerinden yürütülmesi planlanıyor. Kampanya kapsamında ekonomik durumu elverişli olan ailelerin de, “Dayanışma Kardeş Aile” olmaları konusunda çalışmalar yürütüleceği öğrenildi.


Tüm ülkede yürütülmesi planlanan kampanyanın yerelde bulunan kurumlarla da ortaklaştırılması planlanıyor.


MA / Berivan Altan
Editör: Haber Merkezi