ANKARA - Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm olarak sunulan “Barış İttifakı”na dair ilkelerini 27 Eylül’de kamuoyuna ve muhattapkarına duyuracak olan HDP, deklarasyona içeriğini PM ve MYK toplantılarında netleştirecek.

İktidar cephesinde seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesi hazırlığıyla ısınan erken seçim gündemi içerisinde hangi adımları atacağı merak edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP), ülkedeki sorunlar ve bunların dair çözüm önerilerini 27 Eylül’de bir deklarasyonla kamuoyuyla paylaşacak.

Temmuz ayında başlatılan “HDP’liyiz, Her Yerdeyiz” kampanyası kapsamında sahaya inen partililer, bugüne dek 60 il, yüzlerce ilçe, belde ve mahalleye gitti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın yanı sıra Parti Meclisi (PM), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, il ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı programlarda halkla bir araya gelinip, sivil toplum örgütleri, kanat önderleri ve çeşitli demokratik kitle örgütleriyle görüşmeler yapıldı.

Kurulan bu temaslarda başta Kürt sorunu olmak üzere ülkede yaşanan sorunlar, ekonomik kriz, antidemokratik düzenlemeler, demokrasi hak ve özgürlüklere yönelik yasak ve engellemeler üzerinden iktidarın politikaları tartışılıp, yine halkın beklentileri, muhalefete yönelik eleştirileri ve çözüme dair önerileri alındı. Sahadan toplanan tüm bu veriler ve öneriler, HDP tarafından ülkedeki tüm sorunlara çözüm olarak sunulan “Barış İttifakı”nın ana ilkeleri olarak hazırlanacak deklarasyonda yer alacak.

PM VE MYK'DA TARTIŞILACAK

27 Eylül’de açıklanacak deklarasyonun içeriği PM ve MYK toplantısında netleşecek. Hazırlanan raporlar, ilk olarak 11 Eylül’de partinin en üst kurulu olan PM’de masaya yatıracak. Akabinde 12 Eylül'de toplanacak MYK’de partinin mevcut mücadele hattı, ittifak politikası, kapatmaya karşı duruşunu belirlenecek.

KOMİSYON SON ŞEKLİNİ VERECEK

PM ve MYK toplantılarının ardından HDP Eş Genel Başkanları tarafından oluşturulacak bir komisyon deklarasyona son şeklini verecek. Deklarasyonda HDP’nin ülkedeki sorunlarına yönelik tespitlerden ziyade sorunun muhatabı ve çözümüne dair belirlemeler yer alacak. HDP bu deklarasyonda 3’üncü Yol siyasetini de belirgin bir şekilde netleştirecek.

( MA)

Editör: Haber Merkezi