VANÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  HDP’nin "Örgütleniyoruz, geleceğe yürüyoruz" sloganıyla Van’da düzenlediği 3’üncü Bölge Konferansı'nda konuşan Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, "Tüm baskılara rağmen HDP kendini yenilemeye devam ediyor" dedi.
MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4'üncü Olağan Kongre öncesi “Örgütleniyoruz, geleceğe yürüyoruz” sloganıyla Van'da 3'üncü Bölge Konferansı'nı düzenledi. Büyük Urartu Oteli'nde düzenlenen konferansa Parti Meclis üyeleri, belediye eşbaşkanları, yerine kayyum atanan belediye eşbaşkanları, HDP milletvekilleri Muazzez Orhan, Şevin Coşkun, Murat Sarısaç, Mensur Işık, Mahmut Celadet Gaydalı ve Sait Dede, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile parti delegeleri katıldı. “Devrimci gençlik ruhuyla mutlaka faşizmi yeneceğiz”, “Bi rihê jinên ciwan xwe rexistin bike faşîzmê bişkêne”, “Örgütlü mücadele ile yeni yaşama” pankartının asıldığı kongrede, saygı duruşu ardından HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava kısa bir konuşma yaptı.


‘KÜRT DÜŞMANLIĞI YÜRÜTÜYORLAR'


Her sürecin ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Kava, dünyada ve Ortadoğu'da yaşananlara dikkat çekerek, içinden geçilen sürecin önemine vurgu yaptı. Böylesi bir süreçte düzenlenen kongre ve konferansların "kendini yenileme" anlamı taşıdığını belirten Kava, “Bu süreçlerde yapılan konferans, kongre iktidara karşı verilen en büyük cevaptır. Partimize yönelik yapılan baskı politikaları, başka bir devlet üzerine yürütülseydi şu anda çoktan yok olmuştu. Her boyutuyla üzerimize gelip Kürt düşmanlığı yürütülüyor. Derdimiz sadece siyaset yürütmek değil. Amacımız ezilen halkların yanında olmak, farklılıklarıyla bir yaşam kurmaktır” dedi.


‘HDP BASKILARA KARŞI DİRENİYOR'


Baskı, gözaltı, tutuklamalarla HDP’yi susturmaya çalıştıklarını dile getiren Kava, “HDP bütün kurum ve kuruluşlarıyla, bütün baskı politikalarına karşı direniyor ve kendini yeniliyor. HDP Ortadoğu'da bütün farklı kimliklerin, dillerin,  kültürlerin, dinlerin bir arada yaşatılmasıdır. HDP’nin mimarı Sayın Abdullah Öcalan’dır. Bütün ötekileştirilen, yok sayılan, ezilen halkların kendilerini bulduğu bir partidir. Tüm baskılara rağmen HDP kendini yenilemeye devam ediyor" diye konuştu.


Konuşmanın ardından konferans basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Haber Merkezi