BİTLİS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP Bitlis İl Örgütü, PM üyeleri Hatice Büşra Kuyun'un Van'da polis olarak kendini tanıtanlarca kaçırılmasına tepki gösterdi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis İl Örgütü, HDP PM Üyesi Hatice Büşra Kuyun'un kaçırılarak tehdit edilmesine yapılan açıklama ile dair tepki gösterdi. İl binasında yapılan açıklamada konuşan HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun, Kuyun'un Van'ın en işlek caddesinde kendilerini polis olarak tanıtan kişilerce kaçırılmasını anımsatan Dursun, yetkililerin biran önce konuya dair açıklama yapmasını istedi.


'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'


Ülkedeki baskı ortamına dikkati çeker Dursun, "Bu baskı ortamında dahi büyük bir kararlılık ve özveri ile demokrasi mücadelesi yürüten yönetici ve üyelerimize karşı, haksız gözaltı ve tutuklamalardan sonra şimdi de çetevari yöntemlerle kaçırma ve tehdit etme yöntemleri devreye konulmuştur. Şu çok iyi bilinmelidir hiçbir arkadaşımız tehdit ve şantajlarla geri adım atmayacaktır. Bu tehditler karşısında arkadaşlarımızla beraber halkımıza daha çok sarılıyoruz. Daha büyük bir iradeyle bu çalışmaları yürüttüğümüz gibi bundan sonrada yürüteceğimizi herkes bilmelidir" dedi.

(MA)
Editör: Haber Merkezi