SİİRT-  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü'nün girişimiyle kentte iki yıldır birbirleriyle husumetli olan Polat ve Kayısı ailelerini bir araya getirerek barıştırdı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen törene, HDP Siirt milletvekili adayları Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, Hayrettin Şen, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Selim Sadak, HDP il yöneticileri ile iki ailenin bireyleri katıldı.

Törende konuşan DTK üyesi Selim Sadak, Kürtlerin barışıyla Ortadoğu’daki bütün halkların barışı sağlanacağını ifade ederek, “Siirt evliyalar diyarıdır bir sorun olduğu zaman herkes kendini bir komisyon gibi görsün. Bu sorunları çözmeyi kendine bir görev biçsin. Yapılan bu barış töreni, herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Verilen yoğun emek sonucunda iki aile arasındaki husumeti sonlandırdıklarını belirten HDP Siirt Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş ise, “Bizim gönlümüz çatışmadan yana değil. Savaştan, kutuplaşmadan ve kan davalarının yanında hiçbir zaman olmamalıyız” diye konuştu.


Tören, verilen yemeğin ardından son buldu.
Editör: Haber Merkezi