VAN- Van'da bir otelde gerçekleşen 3. Olağan Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı. Yapılan kongrede Eş başkanlıklara Fikret Doğan ve Handan Karakoyun seçildi.

"VAN'IN SORUNLARI VAR"

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar burada yaptığı konuşmada, "Van’ın sorunları var. Bu sorunların hiçbiri Kürt sorunundan bağımsız değil. Eğer Van’da işçilik Türkiye ortalamasının iki katı ise bunun temel sebebi Kürt sorununda uygulanan politikalardır. Kürt’e kendi kimliği ve onuruyla yaşama hakkı, eşit bir hakkı tanınmadıkça, ekonomik sorunların hiçbiri çözülmez. O nedenle bizim ekmek mücadelemizle, kimlik mücadelemizle, aş mücadelemizle, onur mücadelemiz, iş mücadelemizle, özgürlük mücadelemiz birbirinden koparılamaz. Bunların hepsi  birbiriyle bağlantılıdır. Hepsini ancak hep birlikte talep edersek başarabiliriz. Açlıktan, eziyetten ve zulümden de baskıdan da inkardan da açlıktan da eziyetten de zulümden de işsizlikten de yoksulluktan da ancak hepsini birlikte hedeflersek kurtulabiliriz. O nedenle buradaki sorunlarımızın özgürlük, eşitlik ve hak mücadelemizden bağımsız değildir." şeklinde konuştu.

"OHAL BİTTİ VAN İÇİN DEVAM EDİYOR"

Mithat Sancar açıklamasının devamında, "Van’ın sorunlarını anlatacağım ama bir iki tanesini söyleyeceğim. Van en fazla hak ihlalinin olduğu şehirlerden biridir. Daha geçen Osman Şiban ve Servet Turgut’a uygulanan zulüm var. Mültecilere ve yoksullara uygulanan zulüm var. Bir de Van’da 20 Temmuz 2016’dan beri devam eden eylem etkinlik yasağı var. Van bu konuda birinci sırada. Bırakın OHAL’i, OHAL bitti, fakat Van için devam ediyor. Daha da ağırlaştırılmış olarak devam ediyor. Van 4 yıldan fazla süredir tam sıkıyönetim zulmü altındadır. Ama işte burada görüyorsunuz maşallah size helal olsun size." cümlelerini kullandı.

İşte HDP'nin Van'daki yeni yönetim listesi:

( Kaynak: https://www.wanhaber.com/guncel/hdp-van-da-yeni-il-es-baskanlari-belli-oldu-iste-yonetim-listesi-h264023.html

Editör: Haber Merkezi